Huobi Charity donira milion dolara UNICEF-u

Huobi Group, vodeća svetska blockchain kompanija, objavila je početkom aprila da se njen filantropski ogranak Huobi Charity Limited (Huobi Charity), koji je pod regulacijom komesara za dobrotvorne organizacije Gibraltara, obavezao na donaciju UNICEF-u u iznosu od milion dolara u bitkoinima (BTC) i fiat valuti kao podršku globalnom blockchain razvoju i inovacijama s potencijalom da utiču na decu i mlade širom sveta.

PCPress.rs Image
Izvor: UNICEF Srbija

Sredstva će biti upućena u UNICEF-ov Kriptofond, novi finansijski instrument koji omogućava UNICEF-u da prima, drži i isplaćuje kriptovalutu, i UNICEF-ov Fond za inovacije, udruženi fond posebno dizajniran za finansiranje tehnologije otvorenog koda u ranoj fazi razvoja, koja može koristiti deci. Fond za inovacije je primio priloge u iznosu od 34,9 miliona dolara, 2267 ethereum-a i 8 bitcoin-a. To je prva veća institucionalna donacija u bitcoin-ima koju je prihvatio UNICEF.

S obzirom na to da prihvatanje digitalnih valuta poput bitcoin-a dostiže rekordne nivoe širom sveta, velike institucije i organizacije poput UNICEF-a uključuju blockchain i kriptovalute, kao i druge oblike nove tehnologije, u svoje inicijative za proširenje usluga i mogućnosti za ljude širom sveta. UNICEF-ov Kriptofond i Fond za inovacije obezbeđuju startapovima u ranoj fazi razvoja investicije u fiat valutama i kriptovalutama, kako bi pomogli da se ubrzaju tehnološke inovacije u korist dece širom sveta.

Pročitajte i:  Intel dobija 8.5 milijardi dolara za proširenje proizvodnih kapaciteta

Pokrenut 2016. godine, UNICEF-ov Fond za inovacije prvi je finansijski instrument ove vrste u Ujedinjenim nacijama koji ulaže u novu tehnologiju otvorenog koda u ranoj fazi razvoja, koja ima potencijal da utiče na decu na globalnom nivou. Njegova osnovna motivacija je da identifikuje „klastere” ili portfelje inicijativa baziranih na novim tehnologijama, tako da UNICEF može da oblikuje tržišta, a i da uči o ovim tehnologijama i da ih usmerava u korist dece.

Pored donacije UNICEF‑u, Huobi Charity želi da iskoristi blockchain tehnologiju i digitalna sredstva kako bi pomogao u stvaranju poštene i pravične budućnosti u raznim oblastima

Fond ulaže u rešenja u delatnostima vrednim 100 milijardi dolara koje se zasnivaju na tehnološkim rešenjima, kao što su blockchain, virtuelna i proširena stvarnost, mašinsko učenje i veštačka inteligencija.

Donacije i u digitalnim valutama za veću transparentnost

UNICEF-ov Kriptofond je novi finansijski instrument koje omogućava UNICEF-u da prima, drži i isplaćuje kriptovalute – prvi put u sistemu UN. Kriptofond ima za cilj da obezbedi vidljivost za donatore i javnost, dodajući sloj transparentnog računovodstva u proces doniranja, dostupan na sajtu Kriptofonda. Distribucijom sredstava u kriptovalutama, UNICEF, donatori, primaoci i javnost mogu pratiti gde sredstva idu i kako se troše, čime se obezbeđuje jedinstven nivo transparentnosti u finansiranju i prostoru NVO. Kriptofond omogućava UNICEF-u da istraži šta podrazumeva rad u digitalno finansiranoj budućnosti.

Pročitajte i:  Intel dobija 8.5 milijardi dolara za proširenje proizvodnih kapaciteta

Huobi Charity deli UNICEF-ovu viziju usklađivanja današnjih izazova sa sutrašnjim rešenjima, pored ostalog kroz unapređenje decentralizovane tehnologije otvorenog koda koja može doneti korist deci i mladima”, rekao je Thomas Davin, direktor Kancelarije za inovacije pri UNICEF-u. „Huobi Charity i UNICEF zajedno žele da usmeravaju uticaj koji kripto može da ima na podsticanje i ubrzavanje rezultata za decu.”

PCPress.rs Image
Atix Labs radi sa timom iz Inovacionog fonda tokom nedavno održanog seminara o blockchain tehnologijama koji je održan u Njujorku

Huobi Group se odavno zalaže za podsticanje inovacija i usvajanje blockchain tehnologije širom sveta. Kako ta delatnost sazreva, Huobi traži nove načine da iskoristi svoje resurse i uticaj kako bi doprineo boljoj budućnosti, kako za globalnu ekonomiju, tako i za društvo u celini.

UNICEF‑ov Kriptofond i Fond za inovacije obezbeđuju startapovima investicije, kako bi pomogli da se ubrzaju tehnološke inovacije u korist dece širom sveta

„Veoma smo srećni zbog ove donacije UNICEF-u dok istražujemo integraciju blockchain tehnologija u druge delatnosti”, rekao je Leon Li, osnivač i izvršni direktor Huobi Group. „Naš fokus je na budućnosti, pa prepoznajemo značaj UNICEF-ovog rada i važnost podrške i podsticaja rasta i razvoja dece širom sveta.”

Pročitajte i:  Intel dobija 8.5 milijardi dolara za proširenje proizvodnih kapaciteta

Kao deo obećane donacije od milion dolara, Huobi je već donirao sedam bitcoin-a UNICEF-ovom Kriptofondu, čija je vrednost u trenutku donacije procenjena na 350.000 dolara. Ostatak će biti upućen u UNICEF-ov Fond za inovacije tokom naredne tri godine radi podrške projektima otvorenog koda u ranim fazama razvoja i UNICEF-ovim tekućim istraživanjima digitalno finansirane budućnosti.

Pored donacije UNICEF-u, Huobi Charity želi da iskoristi blockchain tehnologiju i digitalna sredstva kako bi pomogao u stvaranju poštene i pravične budućnosti, baveći se društvenim pitanjima poput siromaštva, obrazovanja, zdravstvene zaštite, kulture i mnogim drugim. Kao formalno priznata i registrovana dobrotvorna organizacija, Huobi Charity posluje potpuno transparentno i u skladu sa standardima za registrovane dobrotvorne organizacije.

Korisna adresa: unicef.org/serbia/

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,