Xiaomi testira novu MIUI funkciju – pokazatelj dugoročnog stanja baterije 

Većina baterija za pametne telefone su litijum-jonske baterije i one se vremenom pogoršavaju, što dovodi do pada performansi baterije.

PCPress.rs Image

Xiaomi je počeo sa uvođenjem MIUI indikatora stanja baterije

Svi imamo iskustvo koje govori o tome kako naši nekad izdržljivi pametni telefoni, odjednom ne mogu izdržati više od dva sata. Xiaomi prepoznaje želju korisnika da dobiju funkciju koja će im pomoći da nadgledaju stanje baterije pametnih telefona, pa je napravio indikator zdravlja baterije.

Kineski tehnološki gigant počeo je sa uvođenjem MIUI indikatora stanja baterije na neke od svojih pametnih telefona. Ova karakteristika je prvi put predstavljena na Redmi Note 10. Trenutno kompanija testira ovu novu funkciju na više modela kao što su Mi 11 Ultra, Mi 11 Pro, Mi 11, Mi 11 Lite, Mi 10 Extreme Commemorative Edition, Mi 10 Pro, Mi 10, Redmi K40 Pro +, Redmi K40 Pro, Redmi K40 i Redmi K40 Game Enhanced Edition. Pokazatelj zdravlja baterije Xiaomi može proceniti stanje baterije na osnovu složenih faktora starenja. Postoji nekoliko faktora koji utiču na proces starenja baterije mobilnog telefona, kao što su vreme upotrebe, vreme ciklusa, temperatura skladištenja, kapacitet skladištenja i drugi.

Pročitajte i:  Predstavljena Xiaomi 14 serija s Leica optikom sledeće generacije, koju donosi Xiaomi HyperOS

Xiaomi Battery Health Indication pretvoriće stanje baterije u odgovarajuću skalu zasnovanu na impedanciji starenja, temperaturi i kapacitetu, tako da na prvi pogled možete dobiti trenutno stanje baterije. Interfejsu o stanju baterije može se pristupiti na odgovarajućim Xiaomi telefonima tako što ćete otići na stranicu Sistem Settings>Power Saving and Battery> Battery.

Da bi produžio životni vek baterije, sistem će upozoriti korisnika kada se baterija pogoršava kako bi telefon mogao na vreme da odnese u servisni centar kako bi održao optimalne performanse baterije. Očekujemo da Xiaomi ovu funkciju proširi na više modela kada stabilna verzija bude spremna. Ali pre toga, možete da produžite vek trajanja baterije telefona tako što ćete se pobrinuti da se koristi u optimalnom opsegu temperature. Ako telefon neprekidno radi pod izuzetno visokim ili izuzetno niskim temperaturama, pogoršanje baterije će biti ubrzano.

Takođe treba obratiti pažnju na optimalni opseg upotrebe kapaciteta baterije. Ako predugo održavate nivo baterije u potpuno napunjenom ili veoma niskom stanju takođe će se smanjiti vek trajanja baterije. Stručnjaci kažu da je 40% ~ 80% snage najbolji opseg potrošnje energije za održavanje veka trajanja baterije. Na kraju, savetuje se da punjač iskopčate nakon što se telefon potpuno napuni kako biste bateriju održali u najboljem opsegu radne snage, čime ćete produžili vek trajanja baterije.

Pročitajte i:  Xiaomi neto dobit za 2023. godinu porasla za 126,3%

Izvor: Gizmochina

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,