BIZIT plus

Huobi dolazi ponovo na američko tržište

Kineska berza kriptovaluta Huobi planira da ponovo uđe na američko tržište više od dve godine nakon što je prestala sa radom kako bi bila u skladu sa propisima.

PCPress.rs Image

Fokus na upravljanje imovinom

Kompanija možda neće pokrenuti razmenu i umesto toga bi se mogla fokusirati na druge oblasti kao što je upravljanje imovinom, nakon pogrešnih koraka prošli put, kaže Du Jun.

„U 2018.godini pokušali smo da uđemo na američko tržište, ali smo se brzo povukli jer u to vreme nismo imali jaku posvećenost tržištu i nismo imali dobar menadžerski tim u SAD.“

„Očekujem da će upravljanje imovinom biti veći posao od razmene, što takođe odražava tradicionalno finansijsko tržište.“ „Ne mislim da je razmena neophodan element za ulazak u SAD, rekao je Du.

Du nije potvrdio koji će posao Huobi prvi pokrenuti prilikom ponovnog ulaska u SAD. Korak nazad na američko tržište mogao bi Huobi da stavi u konkurenciju sa kompanijama kao što je Coinbase. Huobi je jedna od 10 najvećih berzi kriptovaluta po obimu trgovine na globalnom nivou, prema izveštajima kompanije CoinGecko.

Pročitajte i:  GlobalFoundries dobija 1,5 milijardi dolara u okviru CHIPS zakona

Huobi je prvi put pokrenuo posao razmene kriptovaluta u SAD 2018.godine. Sledeće godine, kompanija je rekla da će zamrznuti korisničke naloge u SAD i dodala da će se vratiti na tržište na „integrisaniji i uticajniji način“.

Huobi Group poseduje posao razmene i posao upravljanja imovinom pod nazivom Huobi Tech.

Američki pritisak je deo većeg međunarodnog plana širenja nakon nekoliko godina strože regulacije kriptovaluta u Kini, tržištu na kojem je Huobi osnovan. Prošle godine, Peking je nastojao da potpuno izbriše rudarenje kriptovaluta u Kini i razbije rupe koje su omogućavale kineskim građanima da trguju.

Do kraja 2021. godine, Huobi je povukao postojeće račune korisnika u kontinentalnoj Kini i izabrao Singapur za svoje sedište u Aziji.

Du je rekao da je Huobi izgubio oko 30 odsto svog prihoda od gašenja korisnika u Kini. To je kompaniji dalo dodatni podsticaj za međunarodnu ekspanziju. Kompanija sada istražuje uspostavljanje sedišta u Evropi, pored svog pritiska SAD.

„Što se tiče broja resursa ili osoblja koje ćemo rasporediti za međunarodno tržište, nemamo drugog izbora osim da iskoristimo našu punu snagu da napredujemo u našoj globalnoj strategiji.“„U prošlosti smo istraživali novo tržište i uvek možemo da se povučemo ako ne uspe. „Sada, Huobi nema drugog izbora osim da ide globalno“, rekao je Du.

Pročitajte i:  LG otvorio prvu fabriku za proizvodnju punjača za EV u SAD

Kineska regulativa

Du je pohvalio strogu kinesku regulativu o kriptovalutama jer se bavi slučajevima kockanja i pranja novca. Takođe je dodao da uredba štiti manje investitore.

Međutim, on je rekao da druge zemlje ne bi trebalo da slede kineski pristup jer bi investitori mogli biti zreliji na drugim tržištima.

„U Kini, kada ljudi izgube u svojim investicijama, ponekad bi skočili sa zgrade regulatora, a investitori su manje zreli. Vlada je zauzela sličan pristup za ograničenje Covid-a. Osetila je opasnost i preduzela mere da zaštiti bezbednost ljudi“, rekao je Du.

„U drugim regionima možemo reći da su investitori zreliji. Oni imaju više iskustva i preuzimaju odgovornost u svojim investicionim odlukama i stoga vlade na ovim tržištima ne moraju da preduzimaju neke stroge mere.”

Globalni regulatori razmatraju pravila za kriptovalute, od trgovanja do načina na koji bi trebalo da budu oporezovane. Ovog meseca Indija je predložila porez od 30 odsto na svaki prihod od prenosa digitalne imovine. U međuvremenu, SAD još uvek traže kako da regulišu kriptovalute.

Pročitajte i:  Američka sajber agencija optužuje ruske hakere za napad na vladine mejlove   

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,