Hyundai predstavio svoj prvi električni automobil

hyundai_elektricni_automobil_120810 Najveći južnokorejski proizvođač automobila, “Hyundai”, predstavio je svoj prvi električni automobil BlueOn koji će se na tržištu nadmetati sa japanskim rivalima, liderima u izradi ekološki prilagođenih vozila, saopšteno je u Seulu. “Hyundai” je u periodu od jedne godine uložio oko 34,3 miliona dolara u kreiranje vozila, čiju osnovu čini njen mali model “i10” sa petoro vrata.

Kompanija planira da do oktobra isporuči 30 novih automobila BlueOn različitim agencijama južnokorejske vlade za probnu vožnju, a do kraja 2012. godine trebalo bi da se izradi oko 2.500 električnih vozila.

Potpredsednik kompanije “Hyundai” Li Hjun-Sun, koji je zadužen za istraživanja i razvoj, izjavio je da je kompanija “ponosna što može da pokaže BlueOn koji je u celini razvijen u Koreji.

“Hyundai”, prva južnokorejska kompanija koja je proizvela električno vozilo, poslednjih godina dobio je dosta priznanja za kvalitet i dizajn i znatno povećao udeo prodaje na svetskom tržištu, ali japanske kompanije, što se tiče ekoloških vozila, već duže drže primat.

Izvor: eKapija

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Rivian za 24 časa primio 68.000 rezervacija za R2 električni SUV
SBB

Tagovi: , , , ,