ERP 2024

Hyundai i VW udruženo do samoupravljivih vozila

Kompanije Hyundai i Volkswagen Group najavile su partnerstvo sa kompanijom Aurora Innovation, koja se bavi proizvodnjom tehnologije za samoupravljiva vozila, te će sisteme koje ova proizvodi inkorporirati u modele koje u budućnosti budu proizvodile.

PCPress.rs Image

Hyundai će tako Aurora tehnologiju primeniti u okviru novog FCV (fuel cell vehicle) vozila, koje će prvi put biti predstavljeno na CES-u 2018, dok Volkswagen planira da je uključi u veći broj novih modela, uključujući i autonomne Sedric kapsule, šatlove, vozila za isporuku, te druge.

Aurora je sa radom počela prošle godine, a lansirale su je tri velike figure iz sveta samoupravljivih vozilaChris Urmson, koji je upravljao Google-ovim sektorom za autonomna vozila, Sterling Anderson iz kompanije Tesla, te Drew Bagnell iz Uber-a. Kompanija je fokusirana na proizvodnju autonomnih sistema, koje potom može da izdaje kompanijama kao što su Hyundai Volkswagen. I dok ovo znači da kompanije na taj način neće u svoja vozila uključivati ekskluzivnu tehnologiju koju su same razvile, sa druge strane će moći da se posvete drugim aspektima poslovanja, a zahvaljujući uštedi vremena koje bi se potrošilo na razvijanje sopstvene tehnologije.

Pročitajte i:  Čip najvažniji na tržištu električnih vozila 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: