Hyundai Kona Electric – do 470 kilometara po jednom punjenju

Drugo električno vozilo iz kompanije HyundaiKona Electric – biće predstavljeno sledeće nedelje, tokom Sajma automobila u Ženevi, ali je južnokorejska kompanija već otkrila neke osobine, te tako donekle predstavila novi model.

PCPress.rs Image

Iako cena još uvek nije poznata, ljubitelje automobila je obradovao podatak da novo Hyundai električno vozilo dolazi u dve varijante, pa će moći da se bira između onog koje prelazi kraće rastojanje po jednom punjenju, to jest oko 300 kilometara, te onog koje po jednom punjenju može da prevali rastojanje od oko 470 kilometara. Po izgledu prilično podseća na dizel Kona modele, a Kona Electric je drugo potpuno električno vozilo ove kompanije, nakon modela Ioniq.

Kona Electric za kraća rastojanja koristi bateriju od 39,2kWh, te električni motor od 99kW, a iz kompanije kažu da brzinu od oko 100 kilometara na sat postiže za oko devet sekundi, dok je za punjenje baterije do punog kapaciteta potrebno nešto više od šest sati. Kada je u pitanju Kona Electric koja će po jednom punjenju moći da prevaljuje veća rastojanja, radi se o bateriji od 64kWh, te motoru od 150kW, a brzinu od oko 100 kilometara na sat postiže za nešto više od sedam sekundi. Za punjenje je potrebno oko devet sati, a zbog toga što se radi o većoj bateriji.

Pročitajte i:  Hyundai-ev AI koristi „zvuk“ za proveru kvaliteta 

PCPress.rs Image

I jedno i drugo vozilo dolazi u paketu sa nizom polu-autonomnih opcija za pomoć tokom vožnje, te sa opcijama Apple CarPlay, Android Auto, Qi bežičnim punjenjem i 7-inčnim ekranom koji kombinuje informacije sa zabavnim sadržajima.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: