BIZIT plus

Hyundai predstavio ažurirani S-A2 vazdušni taksi

Hyundai je predstavio svoj novi koncept vazdušnog taksija, S-A2. Električno vozilo za vertikalno poletanje i sletanje je nastavak modela S-A1. Hyundai i dalje zamišlja S-A2 kao svakodnevno rešenje za prevoz u urbanim sredinama, koje može da dovede putnike od tačke A do tačke B mnogo brže nego da su putovali automobilom ili autobusom i morali da se bore sa saobraćajem.

PCPress.rs Image

Nada da se dostignu standardi bezbednosti do 2028. godine

S-A2 je dizajniran je da leti na kratkim putovanjima. Ima osam rotora i arhitekturu električnog pogona za koju kompanija kaže da može da radi “tiho kao mašina za pranje sudova” za razliku od glasnih tradicionalnih helikoptera. Unutra, vozilo ima sedišta za pilota i četiri putnika, a ima i osvetljenje koje pruža vizuelne naznake, na primer gde se ulazi i izlazi. Iz bezbednosnih razloga, ima mnogo suvišnih komponenti, kao što su pogonski sklop i kontrole leta, koje mogu preuzeti ako glavni pokvare.

Hyundai-jeva kompanija za vazdušnu mobilnost Supernal nada se da će dostići nivoe bezbednosti komercijalnog vazduhoplovstva i ući na tržište do 2028. Možda ćemo videti buduće verzije koncepta na sledećim CES događajima pre te godine, ako kompanija bude morala prilagodi svoju vremensku liniju. Ako i kada Supernal izađe na tržište, namerava da iskoristi Hyundai-jeve mogućnosti masovne proizvodnje za proizvodnju svojih vozila i da se pobrine da njegovo poslovanje bude isplativo.

Pročitajte i:  Hyundai Uni točak stvara prostor za EV pogon 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: