LG otvorio prvu fabriku za proizvodnju punjača za EV u SAD

Fabrika će proizvoditi ultra-brze punjače snage 350kW ove godine.

PCPress.rs Image

Fabrika se nalazi u Teksasu

LG već ima značajan udeo u proizvodnji baterija za EV u Sjedinjenim Državama. Međutim, kompanija želi da proširi svoje poslovanje tako što će proizvoditi i punjače za baterije.

LG je otvorio svoju prvu fabriku za proizvodnju punjača za električna vozila u SAD-u. Fabrika veličine 59.000 kvadratnih metara nalazi se u Fort Vortu u Teksasu i biće sposobna da proizvede 10.000 jedinica godišnje.

Kompanija je već uveliko počela da sastavlja kućne punjače snage 11kW i počeće proizvodnju brzih punjača snage 175kW u prvoj polovini 2024.godine. Takođe, kompanija planira da ove godine izgradi ultra-brze punjače snage 350 kW namenjene “komercijalnom putovanju i transportu na dugim rastojanjima”.

GM, Toyota i Tesla imaju fabrike u Teksasu

Korejska kompanija je navela da je izabrala Teksas jer tamo već ima postojeće objekte. Takođe, jedan od razloga je i što država nudi “izvanredne logističke i transportne mreže i domaćin je glavnih operacija kompanija u industrijama koje se kreću od proizvodnje automobila do finansija“. Takođe, GM, Toyota i Tesla imaju fabrike u Teksasu. LG je naveo da je posvećen jačanju svog poslovanja vezanog za punjače za EV i u Aziji i Evropi. Kompanija je zajedno sa dva partnera, ušla u ovu industriju pre samo dve godine. LG je kupio kompaniju AppleMango koja se bavila baterijama za električnih vozila. Kasnije je kompanija promenila naziv u HiEV kompaniju.

Pročitajte i:  TSMC dobija 6,6 milijardi dolara u okviru CHIPS zakona

LG je tada naveo da će akvizicija omogućiti “stvaranje sinergije” sa njegovim poslovanjem baterija za EV, zajedno sa proizvodima poput skladištenja energije i sistema za upravljanje energijom. Kompanija takođe može da koristi svoje iskustvo u proizvodnji ekrana tako što će integrisati punjače sa izdržljivim i vodootpornim digitalnim uređajima namenjenim za upotrebu na otvorenom prostoru.

Ovaj potez takođe omogućava LG-u da iskoristi američki podsticaj za izgradnju više javnih punjača za električna vozila. SAD trenutno ima 169.741 priključka za punjenje na 65.113 stanica. Međutim, vlada želi najmanje 500.000 javnih punjača do 2030. godine.

“Uspostavljanjem naše fabrike za proizvodnju punjača za električna vozila u Teksasu, moći ćemo aktivno da odgovorimo na brzo rastuću potražnju za EV infrastrukturom u SAD-u“, rekao je predsednik LG-a, Ik-hwan Jang.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,