Hyundai preuzeo kontrolu nad kompanijom Boston Dynamics

Hyundai i zvanično preuzima kontrolu nad većinskim delom kompanije Boston Dynamics, budući da je sklopio ugovor sa SoftBank, po kojem kompanija specijalizovana za proizvodnju robota vredi 1,1 milijardu dolara.

PCPress.rs Image

Na ugovoru se radi već neko vreme i predstavlja veliki korak za kompaniju Hyundai, koja je ovim potezom ozbiljno kročila u deo industrije koji se koncentriše na robote. Nakon kupovine Hyundai drži čak 80% Boston Dynamics, što znači da Softbank u igri ostaje sa 20% udela. Novi vlasnici otkrivaju da ih najviše interesuje proizvodnja humanoidnih robota koji bi u budućnosti mogli da preuzimaju opasne poslove, poput brige o bolesnicima koji se bore sa nekom visoko zaraznom bolešću.

PCPress.rs Image

Kompanija Boston Dynamics je prevalila ozbiljan put od 1992. godine kada je osnovana do vrednosti od 1,1 milijarde dolara, a usput je donela ozbiljne promene na polje robotike, te robote približila svakodnevnoj upotrebi u modernom svetu. Kada je Hyundai u pitanju, ovo nije prvi put da se interesuje za robote, budući da se, na primer, bavila konceptom robotskih vozila “sa nogama“ koja su namenjena za kompleksne terene.

Pročitajte i:  Robot za potragu za životom u svemiru

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,