I Twitter planira blokiranje reklama za kriptovalute

Twitter bi uskoro mogao da se pridruži Facebook-u i Google-u, te počne sa blokiranjem reklama koje su u vezi sa kriptovalutama.

PCPress.rs Image

Naime, izvori portala Sky News tvrde da će kompanija Twitter u naredne dve nedelje početi sa blokiranjem onih marketinških sadržaja koji reklamiraju ICO (initial coin offering), digitalne novčanike, te trgovinu tokenima. Oni su dalje dodali da bi zabrana mogla da se odnosi i na kompanije koje se bave trgovinom kriptovalutama, ali „sa nekim ograničenim izuzecima“.

Iz kompanije Twitter nisu komentarisali moguće kripto-zabrane, te se o razlozima ne zna mnogo, ali se pretpostavlja da su isti kao i kod drugih kompanija: briga o bezbednosti korisnika. Mnoge trgovine kriptovalutama imaju neizvesne ishode, te su u najgorim slučajevima u pitanju prevare čiji je jedini cilj otimanje novca. Pretpostavlja se da će u budućnosti doći dodatnih mera za rešavanje ovih problema, ali platforme poput Twitter-a moraju da reše izazove na vreme, budući da trpe velike pritiske kada je sigurnost korisnika u pitanju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Twitter se zvanično preselio na X.com
SBB

Tagovi: , ,