Microsoft forsira Edge pretraživač za Windows 10

Microsoft testira novu promenu koja bi trebalo da se pojavi u okviru Windows-a 10, a prema kojoj mnogi korisnici verovatno neće ostati ravnodušni.

PCPress.rs Image

Naime, iz kompanije su nedavno objavili da spremaju promenu zahvaljujući kojoj bi se linkovi iz Windows Mail aplikacije otvarali u Microsoft Edge pretraživaču. To znači da će i u slučaju onih Windows 10 korisnika koji kao glavni pretraživač imaju Chrome ili Firefox Microsoft svejedno forsirati Edge u okviru Mail aplikacije.

PCPress.rs Image

Promena podseća na slučaj kada je Microsoft forsirao Bing u okviru Cortana-e, a iz kompanije očekuju komentare od korisnika, kojih će verovatno biti mnogo, budući da se radi o nepotrebnoj promeni. Microsoft već neko vreme pokušava da Windows 10 korisnike sa drugih pretraživača preusmeri na Edge, te tako u okviru Windows-a 10 nije lako promeniti glavni pretraživač, a iz kompanije tvrde da je tako zbog toga što Chrome, na primer, značajno skraćuje trajanje baterije uređaja. I pored svih Microsoft-ovih napora, Chrome je i dalje glavni pretraživač kada su desktop uređaji u pitanju, te se pretpostavlja da će tako ostati i ubuduće.

Pročitajte i:  Mustafa Suleyman dolazi na čelo Microsoft Copilot-a

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,