Ibex, vodeća AI dijagnostika raka, predstavlja platformu za dijagnostiku

Ibex Medical Analitics, lider u dijagnostici raka zasnovanom na veštačkoj inteligenciji, lansirao je novu platformu za otkrivanje raka.

PCPress.rs Image

Ibex koristi veštačku inteligenciju da pomogne patolozima da minimiziraju dijagnostičke greške

Galen 3.0 koristi poboljšane AI algoritme za otkrivanje raka prilikom biopsija prostate, dojke i želuca. Platforma takođe izračunava Gleasonov rezultat (sistem ocenjivanja koji se koristi za određivanje agresivnosti raka prostate), veličinu tumora i procenat za svaki slajd raka, što potencijalno omogućava patolozima da uštede vreme pregleda i smanje subjektivnost. „Sa procenjenih 1,9 miliona novih slučajeva raka dijagnostikovanih samo u Sjedinjenim Državama ove godine, ponosni smo što ćemo doneti Galen 3.0 u patološke laboratorije širom sveta, pružajući klinički validirane, automatizovane alate za podršku odlučivanju, koji pomažu patolozima da brže i preciznije dijagnostikuju rak”, rekao je Issar Iazbin, potpredsednik za upravljanje proizvodima u Ibex-u.

Ibex-ova Galen platforma je prva i najrasprostranjenija AI tehnologija u patologiji i rutinski se koristi u bolnicama, laboratorijama i zdravstvenim sistemima širom sveta. Podržava patologe sa dijagnostičkim zadacima tokom pregleda biopsija dojke, prostate i želuca i pomaže u poboljšanju kvaliteta dijagnoze raka, smanjenju vremena obrade, povećanju produktivnosti i poboljšanju korisničkog iskustva za patologe. U junu 2021, platforma je dobila oznaku revolucionarnog uređaja od Uprave za hranu i lekove Sjedinjenih Država (FDA). FDA-ova oznaka revolucionarnog uređaja se dodeljuje tehnologijama koje imaju potencijal da obezbede efikasniji tretman ili dijagnozu bolesti opasnih po život.

Pročitajte i:  Apple prva Vision Pro beta verzija  

Ibex kaže da će imenovanje omogućiti blisku saradnju i ubrzani pregled od strane FDA, i pruža formalno priznanje potencijalne koristi Galen platforme, kao i robusnost Ibex-ovog kliničkog programa. Ibex je osnovan 2016. godine i ima sedište u Tel Avivu.

Izvor: Nocamels

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,