BIZIT plus

IBM obustavlja oglašavanje na X platformi

X navodi da sporni postovi više ne mogu biti monetizovani.

PCPress.rs Image

IBM se povlači sa X platforme

IBM se povlači sa X platforme nakon što su njihovi oglasi bili postavljeni pored sadržaja koji podržava naciste. Kompanija je saopštila da je obustavila sve oglase nakon što je neprofitna organizacija Media Matters prijavila da su pronašli oglase za IBM i nekoliko drugih tehnoloških kompanija pored memova koji podržavaju naciste i drugih objava koje veličaju Hitlera.

“IBM nema toleranciju prema govoru mržnje i diskriminaciji i odmah smo obustavili sve oglase na X platformi. Istražujemo ovu potpuno neprihvatljivu situaciju”, saopštila je kompanija. Comcast, čiji su oglasi takođe bili istaknuti od strane Media Matters-a, istražuje situaciju.

Izvršna direktorka, Linda Yaccarino, navela je da postovi koje je Media Matters identifikovao “više neće biti monetizovani” i pojaviće se sa oznakama “osetljivog sadržaja”. Te oznake zahtevaju od korisnika da kliknu na upozorenje kako bi videli sadržaj. “Iako znamo da ovo nije mesto za takav oglas”, post je imao “oko 8,000 pregleda”.

Pročitajte i:  Microsoft i IBM objavili izvorni kod MS-DOS-a 4.00 pod „open source“ licencom

Nije jasno koliko kampanja je pogođeno odlukom IBM-a da obustavi oglase. Međutim, još jedna visoko pozicionirana kompanija se privremeno povlači sa X platforme. To je još jedan udarac za već oslabljeni posao oglašavanja X platforme.

U postu na X platformi, izvršna direktora je navela da “diskriminacija treba da se zaustavi u celini”, iako direktno nije pomenula IBM ili izveštaj Media Matters-a. “Jasno ističemo naše napore u borbi protiv antisemitizma i diskriminacije”. “Nema mesta za to bilo gde u svetu to je ružno i pogrešno,” navela je Linda Yaccarino.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,