Apple je napravio retku jednonedeljnu pauzu u razvoju iOS 18 kako bi se usredsredio na otklanjanje bagova

Lansiranje iPhone 15 serije bilo je narušeno problemima sa pregrevanjem, koji su pokvarili iskustvo ranih korisnika. 

PCPress.rs Image

Pauza u razvoju funkcija će verovatno imati mali uticaj na stvarno lansiranje proizvoda za potrošače

Apple je morao da izda ažuriranje za iOS 17 koje je konačno rešilo taj problem. Takođe su morali da izdaju ažuriranje za watchOS 10 kako bi rešili probleme sa pražnjenjem baterije. Verovatno postoji još bagova koji utiču na korisnike širom sveta, i čini se da je Apple i sam bio dovoljno nezadovoljan njima.

Prema izveštaju sa Bloombeg-a, Apple je privremeno zaustavio razvoj svojih sledećih većih softverskih ažuriranja. Ovim retkim potezom, zaposleni su preusmereni na rešavanje bagova kao prioritet i poboljšanje performansi Apple-ovog softvera na čitavom spektru proizvoda, umesto dodavanja novih funkcija ažuriranjima.

Navodno, Apple je završio prvu razvojnu prekretnicu za sledeću verziju svojih ažuriranja, tj. iOS 18 i iPadOS 18 (interno nazvani “Crystal”), macOS 15 (“Glow”) i watchOS 11 (“Moonstone”). Međutim, očigledno je bilo previše bagova koji nisu bili primećeni tokom internog testiranja. Kao rezultat toga, umesto prelaska na drugu razvojnu prekretnicu, tim za upravljanje softverom Apple-a odlučio je da zaustavi razvoj novih funkcija na nedelju dana i fokusira se na otklanjanje bagova.

Pročitajte i:  Nema dovoljno prostora na iPhone-u? Pre nego što izbrišete uspomene, proverite iOS podešavanja

Ova pauza takođe utiče na iOS 17.4, koji se očekuje da će biti pušten u martu 2024. godine. Takođe se kaže da utiče na buduću verziju visionOS.

Izveštaj takođe napominje da će pauza u razvoju funkcija verovatno imati mali uticaj na stvarno lansiranje proizvoda za potrošače. Dakle, možete očekivati da nova ažuriranja debituju na WWDC 2024. godine.

Izvor: Androidauthority

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,