BIZIT plus

IBM: Skladištenje podataka pojednostavljeno za hibridni multicloud

Albert Ajnštajn je rekao, “Sve treba da bude što je jednostavnije moguće, ali ne i jednostavno.” Inspirisan time, IBM lansira novu liniju proizvoda za skladištenje podataka baziranih na flash diskovima, dizajniranim da zadovolje ceo spektar potreba korisnika, počevši od osnovnog, preko sistema srednjih performansi do vrhunskih modela koji se protežu do hibridne multi-cloud implementacije sistema za skladištenje podataka.

PCPress.rs Image

PCPress.rs Image
IBM Value Added Distributor for software and hardware

Svi su zasnovani na jedinstvenoj softverskoj platformi za čuvanje podataka koja podjednako dobro funkcioniše u svim tipovima implementacije (bare metal, virtuelizovano okruženje, kontejneri i hibridni multi-cloud) i podržava vaš postojeći sistem za skladištenje, bilo da je on IBM-ov ili nekog drugog proizvođača.

Čuvanje podataka

Različite organizacije imaju različite zahteve za čuvanjem podataka. Čak i različite aplikacije unutar jedne organizacije mogu imati različite potrebe kao što su performanse, skalabilnost, usluge prenosa podataka, funkcionalnost i dostupnost. Tradicionalno, proizvođači sistema za skladištenje podataka su nudili jednu jedinstvenu platformu za skladištenje podataka koja je trebala da odgovori različitim zahtevima. Ali sa tom jedinstvenošću dolazi i složenost:

  • Različito upravljanje i rešavanje problema
  • Različiti API-ji i automatizacija
  • Različiti putevi do cloud-a, i još mnogo toga
Pročitajte i:  Uvodnik: Cloud i druge tranzicije

Bilo je dosta inovacija, ali to može biti veoma komplikovano i praćeno većim troškovima.

Pored toga, mnogi korisnici implementiraju sisteme za skladištenje podataka od više različitih proizvođača, što samo dodaje još više složenosti. Da li treba da vas čudi da su troškovi skladištenja podataka, upravljanja i optimizacije smeštanja podataka i njihove migracije među prvih pet briga korisnika sistema za skladištenje podataka?

Ova zabrinutost može da odloži razvijanje novih tehnologija skladištenja podataka, da ograniči fleksibilnost, utiče na vaše aplikacije i okruženja, i da poveća troškove.

IBM FlashSystem kao rešenje

IBM koristi potpuno drugačiji pristup, radikalno pojednostavljujući IBM FlashSystem portfolio. Jedinstvena platforma dizajnirana je da pojednostavi vašu infrastrukturu sistema za skladištenje podataka, smanji složenost i troškove, a pritom nastavi da donosi opsežne inovacije za vrhunske sisteme skladištenja podataka i za vaša hibridna multi-cloud okruženja:

PCPress.rs Image

  • Jedinstveni pristup izvanrednoj dostupnosti podataka: dostupnost „99.9999%“ u svim cenovnim rasponima, replikacija na 2 ili 3 lokacije, konfiguracije velike dostupnosti na više lokacija i opcija za 100% garantovanu dostupnost podataka. Data-at-rest enkripcija podataka kombinovana sa ‘’air gap’’ kopijama na trake i cloud, detekcija zlonamernog softvera sa snimcima podataka koji su načinjeni uz svesnost koje aplikacija koristi pomažu da se pruži snažno i otporno rešenje.
  • Jedinstvena i nagrađivana softverska osnova: IBM Spectrum Virtualize pruža vrhunsku uslugu za sve tipove sistema za skladištenje podataka, od osnovnih do vrhunskih modela, sa mogućnošću podrške za hibridne i multi-cloud instance. Takođe podržava transformaciju poslovanja u cloud-u i podršku za kontejnere na svim podržanim uređajima.
  • Konzistentni API-ji za automatizaciju instalirani bilo kod korisnika ili u cloud-u podržavaju sve opcije: bare metal, virtuelizovano okruženje, kontejnere i hibridni multi-cloud.
  • IBM Storage Insights kao servis baziran na cloud-u pojednostavljuje i ubrzava upravljanje heterogenim sistemima za skladištenje podataka uz podršku veštačke inteligencije i analitiku uređaja sa integrisano proaktivnom podrškom. Takođe, sa IBM Spectrum Virtualize for Public Cloud možemo upravljati IBM sistemima za skladištenje podataka, kao i naznačenim sistemima drugih proizvođača, i naravno sa cloud sistemima kroz jedinstven interfejs. Analitika zasnovana na veštačkoj inteligenciji nudi uvid u preporuke najbolje prakse. Za IBM uređaje, IBM Storage Insights pruža pojednostavljen pristup podršci kako bi se problemi još brže rešavali.
Pročitajte i:  Pridružite se nagrađivanom partnerskom programu kompanije Vertiv!

PCPress.rs Image

„Pojednostavljenje IBM Storage portfolija podrazumeva jedinstvenu FlashSystem liniju izgrađenu na zajedničkoj softverskoj platformi koja nudi iste API-je, bilo da su uređaji kod korisnika ili u cloud-u.“, rekao je Eric Burgener, potpredsednik istraživanja za infrastrukturne sisteme u IDC-u. „Verujemo da će ovaj radikalan pomak u njihovom portfoliju značajno povećati i vrednost i inovacije isporučene korisnicima IBM sistema za skladišenje podataka.“

Nova linija IBM FlashSystem sve to postiže, podržavajući implementaciju na bare metal, virtualizovanom, kontejnerskom i hibridnom okruženju.

PCPress.rs Image

Svu neophodnu pomoć u razumevanju ovog koncepta, ali i svih drugih IBM proizvoda i akreditovanih obuka, možete dobiti kod ovlašćenog IBM distributera za Srbiju i region, INGRAM MICRO d.o.o. Beograd koji svojim iskustvom i kompetencijama može doneti dodatnu vrednost IT rešenja kod vas ili vaših korisnika.

Za sva dodatna pitanja i informacije kontaktirajte nas putem mejla: ibm-hardware-serbia@ingrammicro.com

Facebook komentari: