Data centri 2024

IDC: Konferencija o bezbednosti, virtuelizaciji i efikasnosti

idcU utorak 9. juna, u hotelu Hyatt, u organizaciji kuće IDC Adriatics, održana je konferencija na kojoj su obrađene teme bezbednosti, virtuelizacije i efikasnosti računskih centara. Na skupu namenjenom IT menadžerima i tehničkim direktorima istaknuto je da novi uslovi rada u kojima su poslovne informacije ključ uspeha nameću posvećivanje dodatne pažnje ovom sektoru, kako u smislu bezbednosti tako i u smislu efikasnosti.

Konferenciju je otvorio Atila Madai, IDC-ov analitičar, koji je pričao o potrebi za balansiranjem realnosti i percepcije u novoj ekonomskoj eri. Potom se prisutnima obratila ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić, a zatim je Zoran Ilić sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” predstavio plan za njihov novi ICT sistem. Pre pauze je održana i prezentacija kompanije COMING: Miroslav Kržić i Nemanja Milutinović su govorili o ključnim osobinama VMware Sphere i Site Recovery Manager rešenja.

Drugi deo konferencije je otvorio Christian Fahlke iz IBM-a koji je pričao o novim izazovima u upravljanju IT bezbednošću i ponudio IBM-ova rešenja kao pravi odgovor. Danko Gudelj iz VMwarea je detaljno predstavio prednosti novog VMware Shere 4 rešenja i najavio buduće planove kompanije VMware. Nakon njega je Vladmir Stančić iz kompanije ENEL PS objasnio o čemu treba voditi računa pri izgradnji računskog centra. On je predstavio i APC-ova rešenja za efikasno hlađenje računskih centara. Konferenciju je zatvoro Serban Zirnovan iz Della koji je predstavio rešenja koje kompanija iz koje dolazi nudi sa ciljem prevazilaženja teške ekonomske situacije.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Motorola sada poseduje Silent Sentinel kompaniju specijalizovanu za kamere za velike udaljenosti
SBB

Tagovi: , , , , ,