IFA 2019: Počeo najveći sajam potrošačke elektronike, nimalo ohrabrujućim podacima

U Berlinu je otvoren IFA 2019, najveći sajam industrije potrošačke elektronike na svetu. 4. i 5. septembar su tzv. “novinarski dani”, dok će od 6. do 11. septembra sajam biti otvoren za posetioce.

PCPress.rs Image

Svake godine se na sajmu ugovore poslovi u vrednosti od preko 4,5 milijardi dolara, što jasno govori o značaju same manifestacije. PC Press će vas sa sajma izveštavati o najznačajnijim dešavanjima i događanjima na sajmu, pre svega vezano za ono što je dostupno ili će biti dostupno u našem regionu.

PCPress.rs Image

Uvodna konferencija za novinare je obilovala egzaktnim informacijama vezanim za stanje u industriji. Ono što je izneseno nije nimalo ohrabrujuće – gotovo u svakoj kategoriji se beleži stagnacija ili pad. Jedine kategorije koje napreduju su OLED televizori, kao i potrošačka elektronika vezana za gejming. Smartfoni, standardni televizori, sve vrste uređaja, sve je u manjem ili većem padu u gotovo svim regionima.

Može li industrija da smisli strategiju kojom će se suprotstaviti izazovima koji su pred nama? Budite uz PC Press u narednim danima, kada ćemo vas detaljnije izveštavati o dešavanjima sa IFA sajma. Do tada, pogledajte i sami informacije o raznim sektorima industrije u galeriji ispod, a detaljan izveštaj očekujte po našem povratku u Beograd.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,