Data centri 2024

Igrači besni: The Last of Us za PC ništa ne valja

The Last of Us groznica se pogoršala nakon serije koja je napravljena po ovoj video igri, a Part I je konačno stigao na PC. Neki igrači su besni jer nisu dobili ono što su očekivali.

PCPress.rs Image

Problem je loša optimizacija, pa su kritike na platformi Steam pogubne. Mnogi su godinama čekali na trenutak kada će moći da zaigraju The Last of Us na svojim skupim računarima, što se nedavno i ostvarilo. Put u postapokaliptični svet se ipak pokazao kao problem, pa su igrači nakon što su igru kupili na platformi Steam ili u Epic prodavnici naišli na neprijatno iznenađenje. Obistinila su se predviđanja onih koji su od početka sumnjali u PC verziju, pa je mnogo igrača koji su prijavili da igra koči i da prosto ne može da se igra.

Pročitajte i:  Uštedite preko 70 evra: Epic Games poklanja dve nove igre

Developeri kažu da je rešenje u tome da se računaru dopusti da izvrti prvu optimizaciju, koja i na jakim mašinama može da potraje do sat vremena, jer se u suprotnom proces odvija u pozadini, pa igra “štuca”. Igrači ipak očekuju jednostavnije rešenje, jer je The Last of Us Part I nešto što zaslužuje doživljaj bez zamrzavanja ekrana.

Neki ipak nemaju problema:

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,