BIZIT plus

iiyama: Ekrani velikog formata

U modernim vremenima LCD ekrane nalazimo svuda oko sebe, u svim mogućim formatima i veličinama. Naravno, najviše poznajemo i padaju nam na pamet oni na našim telefonima, računarima i televizorima. No, postoje izuzetno važne grupe proizvoda koje su sve bitnije u maloprodajama, po tržnim centrima, u edukaciji, u našim školama i na fakultetima ili pak u firmama. Ko želi da isporuči neku informaciju, najbolje će to učiniti preko velikih ekrana!

PCPress.rs Image

Japanska kompanija iiyama ima dobar pedigre u domenu kreiranja raznih vrsta displeja. Poznata je po kvalitetnim rešenjima u apsolutno svim segmentima, bez obzira na namenu, ali i po tome što uvek nudi neku dodatnu, zanimljivu, interesantnu funkciju ili prednost u odnosu na direktne konkurente. Njihova ponuda u LFD (Large Format Display) domenu posebno impresionira raskošnim mogućnostima i opcijama, kao i pažljivim kreiranjem za potrebe različitih korisnika na tržištu.

PCPress.rs Image

Sasvim je logično da su ekrani velikih formata apsolutni hit u tržnim centrima, hotelima, na trgovima i drugim javnim površinama, baš kao i u firmama ili na univerzitetima i bolje opremljenim školama. Recimo, veliki ProLite TE6503MIS‑B1AG napravljen je baš za takve situacije. Reč je o displeju velikog formata, sa ekranom od čak 65“ i 4K rezolucijom. Njegova glavna prednost, međutim, jeste to što stiže sa integrisanom digitalnom beležnicom, pa je moguće praviti zabeleške, podsetnike, podvlačiti važne stavke koje se prikazuju na ekranu i sačuvati sve te izmene i promene. Idealno za lekciju na univerzitetu ili važan poslovni sastanak u velikoj grupi.

Pročitajte i:  Hisense komercijalni displeji - nova generacija interaktivnih displeja

PCPress.rs Image

Njegov veliki infracrveni ekran podržava istovremeni dodir u čak 20 tačaka, a pored nabrojanog, stiže sa integrisanim fajl menadžerom, Web browser‑om, cloud drajvom, kao i WPS Office i ScreenShare Pro funkcijama. Isporučuje se sa dve olovke, koje omogućavaju snimanje sadržaja sa ekrana, u integrisanih 32 GB memorije ili na USB uređaj.

PCPress.rs Image

Profesionalnoj upotrebi namenjeni su i ProLite LH4346HS‑B1 i LH5510HSHB‑B1, modeli dijagonala 43“ i 55“. Manji model nudi sve prednosti Android platforme i fleksibilnost orijentacija u landscape i portrait orijentaciji. Koristi IPS panel rezolucije 1920 × 1080 piksela i predviđen je za 24/7 rad. Najzad, nudi Daisy Chain funkciju koja ga čini pogodnim za razne primene, uključujući kreiranje video‑zidova kombinovanjem više ovakvih ekrana. Najzad, 55‑inčni LH5510HSHB ima veoma slične osobine kao i manji model, uz jednu značajnu razliku.

PCPress.rs Image

Full HD displej je zbog izuzetne osvetljenosti od 2500 cd/m2 naročito pogodan za intenzivno osvetljene uslove, kao što su izlozi ili tržni centri, ali i javni prostori izloženi jarkoj sunčevoj svetlosti. Uz senzor automatskog osvetljenja, u stanju je da se maksimalno prilagođava okolnim uslovima. Ovaj displej se odlikuje i optimizacijama u pogledu potrošnje, pa se tako odlikuje veoma visokim stepenom energetske efikasnosti, posebno poželjnim za uređaj koji radi non‑stop.

Pročitajte i:  LG Digital Signage: Maksimum produktivnosti, ali i elegancije

Kontakt: asbis.rs

Ovaj tekst je deo PC Press specijala posvećenog Televizorima i ekranima velikog formata. Kompletan specijal je potpuno besplatan za čitanje i možete ga čitati u digitalnoj čitaonici ili ga preuzeti direktno odavde u PDF formatu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,