Ima rešenja za “zaglavljeni” iPhone!

Vrlo jednostavno. Samo pokrenite update na iOS 10. Naime, regularni update na novu verziju operativnog sistema koji je stigao na iPhone-ove i iPad-ove u određenom broju slučajeva “brikuje” uređaj, jer se proces ažuriranja zaglavi na ekranu sa Apple logom. Korisnici koji su imali prilike da ubacuju nezavisno pravljene (custom) ROM-ove za Android telefone već su se sretali sa ovakvim problemima, međutim Apple ne dozvoljava vi sami tu nešto čačkate.

1920U svakom slučaju, najbitnija stvar je da telefon nije zauvek pokvaren i da ne morate da idete do servisa, već su vam potrebne tri stvari: računar, kabl i iTunes. U zavisnosti od toga dokle je stigao proces ažuriranja, najjednostavniji je proces povezivanjem sa iTunes i vraćanjem prethodne sačuvane verzije. Korak po korak proces izgleda ovako:

  1. Pronađite računar, nije bitno da li je sa Windows ili Apple OS-om, bitno je da ima najnoviju verziju iTunes koja podržava iOS 10.
  2. Povežite vaš “zaglavljeni” iPhone ili iPad sa računarom
  3. Otvorite iTunes.
  4. Na telefonu pritisnite i držite istovremeno Sleep i Home tastere dok se ne pokrene “recovery mod” i na ekranu se ne pojavi poruka da se povežete sa iTunes.
  5. Odaberite na iTunes opciju da ažurirate iOS na najnoviji ili da povratite sačuvanu verziju iz iCloud-a.
  6. Kada se završi jedan od odabranih poslova trebali biste da ponovo dobijete funkcionalan uređaj
Pročitajte i:  iPad verzija Delta emulatora uskoro stiže

Ukoliko ovo ne rezultuje rešenjem, ponovite korake i odaberite opciju povratka, umesto ažuriranja. Ako ni to ne pomogne, moraćete da ga odnesete do Apple radnje/servisa.

Apple je izdao zvanično saopštenje u kojem kaže da postoji problem sa procesom ažuriranja, koji je pogodio mali broj korisnika. Problem je ubrzo rešen i Apple se izvinjava korisnicima koji su imali problem…

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,