BIZIT plus

Indija izdala upozorenja Facebooku i Youtubu

Indijsko ministarstvo IT je zatražilo od platformi da usklade svoje smernice za sadržaj u skladu sa pravilima vlade.

PCPress.rs Image

Indijska vlada je u petak upozorila kompanije društvenih medija, uključujući Facebook i Youtube na lokalni zakon kojim je zabranjeno objavljivanje sadržaja koji širi dezinformacije.

Upozorenje je preneo zamenik ministra IT i ukazao je da mnoge kompanije nisu ažurirale svoje uslove korišćenja uprkos pravilima iz 2022. kojim je zabranjen sadržaj „štetan“ za decu ili sadržaj koji prikazuje druge osobe.

Upozorenje dolazi nakon sve veće zabrinutosti zbog lažnih informacija i izmišljenih video snimaka koje kreira AI. Kako bi se buduća šteta sprečila kompanije moraju da podignu svest o pravilima podsećajući korisnike da svaki put kada primete takav sadržaj pošalju prijavu.

Za sada su se zvanično sve platforme složile sa ovim zahtevom i pokazale otvorenost za saradnju. Međutim, do sada nije ni bilo nekih konkretnih poteza koji bi pokazali da su društvene platforme zaista voljne da sarađuju po ovom pitanju. Najverovatnije da ćemo ponovo gledati scenario ucenjivanja sličan onome u Australiji i Kanadi.

Pročitajte i:  Indija u trci sa Kinom i Vijetnamom za dominaciju na tržištu pametnih telefona

Izvor: indiaexpress.com

Facebook komentari: