Informatički čas u OŠ “Kneginja Milica” u Beogradu

telekomU okviru akcije e-dukacij@ Vladimir Lučić, direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekoma Srbija, i Nenad Milenković, predsednik opštine Novi Beograd, danas su prisustvovali informatičkom času u novom Internet kabinetu u OŠ "Kneginja Milica". Zahvaljujući donaciji 8 računara i obezbeđenom besplatnom Internet priključku za širokopojasni internet đaci su juče na informatičkom času demonstrirali praktičnu primenu novih saznanja o Internetu.

Tom prilikom Vladimir Lučić je reka: "Naša kompanija je pokrenula akciju edukacij@ sa ciljem da se sve škole u Srbiji opreme Internet učionicama, praveći prvi korak ka razvoju informacionog društva u Srbiji. Shvatajući značaj paralelnog pružanja adekvatnog teorijskog i praktičnog znanja, mi ćemo se pobrinuti da, pored računarske opreme, svim đacima u Srbiji obezbedimo i neophodnu računarsku obuku. Formiranjem stručnih timova za pružanje adekvatne računarske pismenosti nastojaćemo da podstaknemo učenike da koriste internet kao alatku za dodatno obrazovanje, istraživanje i rešavanje problema."

Do danas Telekom Srbija je uveo internet u 970 škola širom Srbije. Uporedo sa tim, Telekom je donirao računare za škole u Beogradu, Petrovcu na Mlavi, Boru, Gornjem Milanovcu i Somboru. Za kompletno opremanje internet učionica u Srbiji potrebno je obezbediti još 25.000 računara.

Pročitajte i:  Upotrebljen minijaturni stimulator mozga

Izvor: Telekom Srbija

Facebook komentari: