Održano finale konkursa Budi Vip student

vipVeliko finale konkursa kompanije Vip mobile Budi Vip student, održano je za vikend 21. i 22. marta na Divčibarama, a za titulu 20 Vip studenata takmičilo se 40 finalista sa Ekonomskog, Elektrotehničkog, Saobraćajnog, Mašinskog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, Elektronskog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Ekonomskog i Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Matematičkog i Ekonomskog fakulteta kragujevačkog univerziteta.

Dobrodošlicu studentima je prve večeri poželeo Roland Haidner, finansijski direktor kompanije Vip mobile: "Ponosni smo na činjenicu da je veliki broj kvalitetnih studenata prepoznao mogućnosti koje program Budi Vip student pruža. Budućnost svake zemlje, lokalne zajednice i kompanije jesu talentovani mladi ljudi, stoga smo i odlučili da dalje razvijamo ovaj program i investiramo u studente koji svoju budućnost vide u oblasti telekomunikacija i veruju u ubrzani razvoj ove industrije u Srbiji".

Pokazavši tokom prva dva kruga selekcije da predstavljaju mlade talente u koje vredi ulagati, na finalnom vikendu studenti su pred sobom imali teži zadatak. Kroz radionice, vežbe i studije slučaja morali su da pokažu svoje praktično znanje, domišljatost, energiju i spremnost na izazove. Kroz zadatak pravljenje kule studenti su pokazali svoju dovitljivost i spretnost, rešavanje Belbinovog testa pomoglo je u upoznavanju individualnih karakteristika pojedinaca i njihovih potencijala u timu, dok je Hertzbergov test ukazao na motivisanost, pozitivan stav i takmičarski duh studenata. Debatni klub, vežbe prenosa informacije, kao i analiza ponašanja u konfliktnim situacijama takođe su bile sastavni deo finalnog vikenda.

Pročitajte i:  „Nijedna vrsta ne umire sama“ – nova kampanja Telekoma Srbija

Najzanimljiviji deo za studente bila je izrada studije slučaja. Na ovom praktičnom primeru studenti su mogli da nauče koliko je industrija telekomunikacija dinamična, brza, zahtevna, ali i zanimljiva. Podeljeni u grupe, imali su zadatak da osmisle i predstave na engleskom jeziku novi proizvod ili uslugu iz oblasti telekomunikacija koja su namenjeni studentskoj populaciji. Stručni žiri, u kome su bili Roland Haidner, Aleksandar Nešković, profesor Elektrotehničkog fakulteta beogradskog univerziteta i Galjina Ognjanov, docentkinja na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, nadgledao je i ocenjivao rad studenata tokom radionica i vežbi.

Odluka o najboljim studentima biće doneta u prvoj polovini aprila nakon detaljne evaluacije pristiglih prijava, eseja, individualnih intervjua i rezultata sa radionica. Najboljih 20 studenata dobiće školarinu za prvu godinu master ili doktorskih na matičnom fakultetu, plaćenu dvomesečnu praksu u kompaniji Vip mobile, posetu centrali mobilkom austria grupe i Telekom Austrije u Beču, mentorstvo senior menadžera Vipa, posebna predavanja srpskih i gostujućih profesora iz inostranstva, kao i besplatne Vip mobilne telefone i SIM kartice.

U projekat Budi Vip student kompanija Vip mobile ove godine uložila je 150.000 evra, uz podršku Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, univerzeta i fakulteta koji su imali pravo učešća i brojnih studentskih organizacija, dok je medijski partner projekta sajt Znanje.infostud.com.

Pročitajte i:  Objavljena pesma “Ponoć” Željka Joksimovića iz filma "Toma"

Izvor: Vip mobile

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,