ERP 2024

Održano finale konkursa Budi Vip student

vipVeliko finale konkursa kompanije Vip mobile Budi Vip student, održano je za vikend 21. i 22. marta na Divčibarama, a za titulu 20 Vip studenata takmičilo se 40 finalista sa Ekonomskog, Elektrotehničkog, Saobraćajnog, Mašinskog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, Elektronskog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Ekonomskog i Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Matematičkog i Ekonomskog fakulteta kragujevačkog univerziteta.

Dobrodošlicu studentima je prve večeri poželeo Roland Haidner, finansijski direktor kompanije Vip mobile: "Ponosni smo na činjenicu da je veliki broj kvalitetnih studenata prepoznao mogućnosti koje program Budi Vip student pruža. Budućnost svake zemlje, lokalne zajednice i kompanije jesu talentovani mladi ljudi, stoga smo i odlučili da dalje razvijamo ovaj program i investiramo u studente koji svoju budućnost vide u oblasti telekomunikacija i veruju u ubrzani razvoj ove industrije u Srbiji".

Pokazavši tokom prva dva kruga selekcije da predstavljaju mlade talente u koje vredi ulagati, na finalnom vikendu studenti su pred sobom imali teži zadatak. Kroz radionice, vežbe i studije slučaja morali su da pokažu svoje praktično znanje, domišljatost, energiju i spremnost na izazove. Kroz zadatak pravljenje kule studenti su pokazali svoju dovitljivost i spretnost, rešavanje Belbinovog testa pomoglo je u upoznavanju individualnih karakteristika pojedinaca i njihovih potencijala u timu, dok je Hertzbergov test ukazao na motivisanost, pozitivan stav i takmičarski duh studenata. Debatni klub, vežbe prenosa informacije, kao i analiza ponašanja u konfliktnim situacijama takođe su bile sastavni deo finalnog vikenda.

Najzanimljiviji deo za studente bila je izrada studije slučaja. Na ovom praktičnom primeru studenti su mogli da nauče koliko je industrija telekomunikacija dinamična, brza, zahtevna, ali i zanimljiva. Podeljeni u grupe, imali su zadatak da osmisle i predstave na engleskom jeziku novi proizvod ili uslugu iz oblasti telekomunikacija koja su namenjeni studentskoj populaciji. Stručni žiri, u kome su bili Roland Haidner, Aleksandar Nešković, profesor Elektrotehničkog fakulteta beogradskog univerziteta i Galjina Ognjanov, docentkinja na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, nadgledao je i ocenjivao rad studenata tokom radionica i vežbi.

Odluka o najboljim studentima biće doneta u prvoj polovini aprila nakon detaljne evaluacije pristiglih prijava, eseja, individualnih intervjua i rezultata sa radionica. Najboljih 20 studenata dobiće školarinu za prvu godinu master ili doktorskih na matičnom fakultetu, plaćenu dvomesečnu praksu u kompaniji Vip mobile, posetu centrali mobilkom austria grupe i Telekom Austrije u Beču, mentorstvo senior menadžera Vipa, posebna predavanja srpskih i gostujućih profesora iz inostranstva, kao i besplatne Vip mobilne telefone i SIM kartice.

U projekat Budi Vip student kompanija Vip mobile ove godine uložila je 150.000 evra, uz podršku Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, univerzeta i fakulteta koji su imali pravo učešća i brojnih studentskih organizacija, dok je medijski partner projekta sajt Znanje.infostud.com.

Izvor: Vip mobile

Facebook komentari: