BIZIT plus

Dan slobode dokumenata

dfdU organizaciji srpskog tima u okviru Fondacije za slobodan softver Evrope, sutra će biti održan drugi Dan slobode dokumenata.  Svake poslednje srede u martu globalna zajednica okupljena oko ideja otvorenih standarda u sferi formata dokumenata nizom akcija skreće pažnju na značaj ove tematike u informacionom društvu.

DFD09 u Beogradu se održava u prostorijama Fakulteta za medije i komunikacije, 25. marta u 19.30 časova, a biće posvećen lokalnoj OpenOffice.org zajednici koja će posetiocima predstaviti lokalizovanu verziju paketa i sam paket uopšte. OpenOffice.org 3.1 stiže za par dana, a prisutni će moći da ekskluzivno saznaju novosti i dalje planove ovog projekta u svetu i Srbiji.

Biće predstavljen i program stipendiranja kompanije Google u iznosu od 4500$ a koji se odnosi na nove programere u svetu slobodnog softvera. Prisutnima će biti predložene ideje iz OpenOffice.org zajednice za koje se mogu prijaviti. Naravno, biće reči i o ljudima koji OpenOffice.org prevode na srpski jezik, jer su slobodni da to urade! Svi koji ponesu USB memoriju moći će da dobiju kopiju OpenOffice.org paketa.

Beogradska proslava Dana slobode dokumenata jedan je od događaja koji se 25. marta ove godine održavaju širom sveta. U proslavi učestvuje više od 200 timova u preko 70 zemalja.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google će blokirati Android korisnike od instaliranja 'nesigurnih' aplikacija
Računari i Galaksija
Tagovi: , , , ,