ERP 2024

Innovation week 2019: Kako inovacije doprinose razvoju ekonomije i društva

AFA Nedelja inovacija se održava i ove godine u Beogradu od 20. do 24. maja, a tema je „Kako inovacije doprinose razvoju ekonomije i društva“ sa posebnim fokusom na pronalaženje ravnoteže između ekonomskog rasta i rešavanja društvenih i ekoloških izazova i izgradnji društva jednakih mogućnosti.

PCPress.rs Image

Nedelja inovacija se održava već drugu godinu za redom a novina ove godine su AFA nagrade za inovacije. Poziv je otvoren za sve zainteresovane koji žele da predstave svoje projekte i ideje, od kompanija i startapova, do instituta i NGO sektora, kao i pojedinaca. Rok je 15. maj za sve koji žele da konkurišu za godišnje nagrade za inovacije i tri granprija za najinovativniju kompaniju, instituciju i pojedinca, kao i specijalne nagrade  za doprinose i inicijative u oblasti inovacija. Na ovogodišnjoj Nedelji inovacija novitet je i teenage stage gde će imati prilike da se predstave najmlađi inovatori i kreativci iz cele Srbije.

AFA Nedelju inovacija je i ove godine podržao Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije kao i brojne ambasade zemalja koje su lideri u inovacijama poput Švedske, Švajcarske, Izraela, Kanade, Australije i Finske čiji će ambasadori aktivno učestvovati u radu konferencije i podeliti svoja iskustva, a učestvovaće i predstavnici inicijative Digitalna Srbija, Blockchain inicijativa, SPK Privrednik i mnogi drugi.

Pročitajte i:  Comtrade Cloud: prednost u poslovanju savremenih kompanija

Nedelja inovacija će okupiti inovatore, pronalazače, korporativne lidere, predstavnike startup zajednice, naučnih institucija, vlade, investitore koji će diskutovati o najnovijim trendovima i inovacijama u nauci, tehnologiji, dizajnu, kreativnosti, I&R i razvoju novih proizvoda i usluga. Gosti Nedelje inovacija 2019 će biti inostrani stručnjaci koji će podelili znanje i informacije i omogućiti prisutnima da uhvate svetski razvojni trend u globalnoj tehnološkoj i ekonomskoj arhitekturi sa posebnim osvrtom na etičke, moralne, pravne i političke posledice korišćenja tehnologija.

Facebook komentari: