CIA dobija nalog na Instagram-u

CIA bi uskoro mogla da dobije nalog na Instagram-u, što je tema kojom se pozabavila i direktorka ove obaveštajne agencije, te istakla da im eksperti pomažu u tom procesu.

PCPress.rs Image

Istina je da oni kojih u moderno vreme nema na društvenim mrežama kao i da ne postoje, te su Instagram nalozi velikih kompanija već uobičajena pojava. I dok veliki brendovi puno ulažu u svoj digitalni imidž, od obaveštajnih službi se online prisustvo uglavnom ne očekuje, bar ne otvoreno i potpuno transparentno. Direktorka agencije CIA – Gina Haspel – veruje da bi to trebalo da se promeni, pa je 18. aprila najavila da CIA stiže na Instagram, budući da je Facebook i Twitter već savladala, i da sa pratiocima već neko vreme deli mimove svih profila.

Pročitajte i:  Facebook preti da će blokirati sadržaj vesti zbog kanadskog zakona o podeli prihoda

Još uvek nije poznato kada bi nalog trebalo da postane dostupan onima koji su zainteresovani za CIA aktivnosti, a stručnjaci ističu da je nalog spreman i da čeka na lansiranje. Iz Instagram-a su saopštili da je njihov tim radio sa članovima tima iz obaveštajne agencije, a kako bi udruženim snagama sagradili profil, te povećali online vidljivost onoga što je do sada uglavnom bilo nevidljivo. Iako zvuči pomalo neobično da jedna društvena platforma sarađuje sa federalnom obaveštajnom službom, ovo nije prvi slučaj, budući da je Twitter sa obaveštajnim agencijama sarađivao pre svih ostalih, te da FBI već neko vreme ima svoj Instagram nalog.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,