Instacart ponovo duplirao svoju vrednost

Instacart je po drugi put od početka pandemije udvostručio svoju vrednost koja sada iznosi 39 milijardi dolara, nakon prikupljanja 265 miliona dolara od svojih investitora. Pre pojave pandemije vrednost kompanije procenjena je na samo 8 milijardi dolara.

instacart ponovo duplirao svoju vrednost

Kompanija je do danas prikupila 2,5 milijarde dolara

Glavni finansijski direktor Instacarta, Nick Giovanni, zadovoljan je rastom svoje kompanije. U svojoj izjavi kaže da prikupljanje sredstava jača poslovanje Instacarta, kao i da je prethodne godine kompanija promenila način kupovine robe i namirnica. Tokom pandemije Instacart i njemu slične kompanije su doživele rast u poslovanju, jer su kupci sve ređe odlazili u prodavnice. Takođe, od marta protekle godine Instacart je proširio svoj posao i doveo stotine hiljada radnika koji kupuju i dostavljaju namirnice, čime je prikupljeno oko 100 miliona dolara novih sredstava.

Iako je Instacart rastao, pojavile su se tenzije između radnika i kompanije zbog nesigurnosti i plaćanja. Kompanija je objavila da joj je u planu da poveća broj zaposlenih za 50%, kao i korišćenje novih sredstava za dalji rast kompanije. Takođe, najavila je podršku određenim delatnostima svog poslovanja, kao i oglašivačku funkciju radi lakšeg dolaska do kupaca. Instacart posluje sa više od 600 prodavaca u Severnoj Americi. Kompanija je skoro potpisala ugovore sa Big Lots-om, Staples-om i Walgreens-om koji omogućavaju isporuku istog dana, pružajući kupcima alternativu za Amazon.

Pročitajte i:  Instacart podelio 250 otkaza i pored pozitivnog rasta

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: