Instagram dobija dark mode – testira nove funkcije za štednju baterije

Instagram testira novi dizajn korisničkog okruženja, koji bi osim funkcionalnosti trebalo da donese i veće trajanje baterije za korisnike mnogih high-end telefona.

Instagram dark mode logo

Prema internet portalu Android Police, desetine instagram korisnika koji trenutno koriste beta verziju aplikacije, mogu da vide kako izgleda dark mode kada se uključi. Većina interfejsa u ovom modu promenjena je iz bele boje u crnu, ali ovi efekti na vašem telefonu više su od same kozmetike. Pored toga što manje napreže oči, tamna tema na Andoridu takođe u mnogome štedi bateriju pre svega na uređajima koji imaju OLED ekrane. Kod ove tehnologije, u potpunosti crni pixeli ne troše struju jer su isključeni umesto drugih koji emituju svetlo kako bi imitirali crnu boju. Zbog toga crne teme na OLED uređajima značajno štede energiju.

instagram dark mode

Isprva, ovo je opcija u kojoj je trebalo da uživaju samo korisnici telefona koji radi na Android 10, međutim izgleda da je takva odluka preinačena s obzirom da je tamna instagram tema viđena na nekim Samsung telefonima koji još nemaju najnoviji Android OS.

Pročitajte i:  Aluminijum kao korak ka održivoj budućnosti u tehnologiji baterija

Android entuzijasti željni da što pre probaju benefite ovakvog ažuriranja mogu to da urade pre vremena tako što će da se prijave na Instagram Bet-u. Oni još nestrpljiviji mogu direktnim linkom sa članka Andorid Police sajta, da odu pravu na verziju aplikacije 114.0.0.024 alfa. Ipak, budite obazrivi, još nije poznato da li će svi Android uređaji dobiti ovaj update.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,