Instagram dodaje novu alatku za praćenje utrošenog vremena

Instagram dobija novu alatku „Usage Insights“ koja će omogućiti korisnicima da vide koliko vremena provode u aplikaciji. Prema TechCrunch-u ova funkcija je otkrivena u kodu Instagram aplikacije za Android.

PCPress.rs Image

Direktor Instagram-a, Kevin Systrom, je potvrdio originalni izveštaj u nizu tvitova, komentarišući da kompanija stvara „alatke koje će pomoći IG zajednici da saznaju više o vremenu koje troše na Instagram-u, ma koliko to vremena bilo, trebalo bi da bude utrošeno sa svrhom i pozitivno“.

Konkretni detalji o tome šta će ova funkcija podrazumevati još uvek ne postoje, ali sa ovakvim planovima Instagram je najnovija velika kompanija koja počinje da razmišlja o tome kako korisnici reaguju na njihovu platformu, sledeći korake kompanija poput Google-a i matične kompanije Facebook. Nedavno je Google objavio da će Android P uključiti nekoliko funkcija kako bi korisnicima pomogao da korisnije upravljaju svojim vremenom koje troše na telefonima, uključujući detaljne izveštaje koliko dugo koriste različite aplikacije. Ovakvu ideju ima i YouTube te smo prošle nedelje imali vest kako kompanija planira da u svoju YouTube aplikaciju doda podsetnik kako bi svoje korisnike opomenuo na vreme koje su utrošili gledajući ga.

Pročitajte i:  Instagram radi na razvoju novog Reels feed-a

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,