TrendMicro

Instagram gasi Threads messaging servis

Instagram je odlučio da do kraja 2021. godine ugasi svoj nezavisni servis za razmenu podataka, Threads. Korisnici ove aplikacije će od 23. novembra početi da dobijaju poruke o gašenju.

threads

Threads je zasnovan na sličnoj ideji kao Facebook Messenger – omogućava korisnicima da šalju i primaju Instagram direktne poruke u zasebnom interfejsu, izvan glavne aplikacije. Ovaj korak je preduzet kao deo konsolidacije velikog broja platformi za poruke u okviru Meta univerzuma. Messenger i Instagram sada omogućavaju rad na različitim platformama, a kompanija je navela da će uskoro u tom pravcu unaprediti i WhatsApp. Za Threads, koji je bio potpuno vezan za Instagram, jednostavno u ovakvoj raspodeli nije bilo mesta.

Naravno, odluci je donela i činjenica da je Threads ubedljivo najmanje korišćena aplikacija od svih pomenutih. Ukupno je upotrebljava tek nešto preko 200.000 korisnika, što je zanemarljiv procenat u odnosu na milijardu (i „kusur“) korisnika Instagram-a. Meta je tokom ove godine pokušala na razne načine da poveća popularnost aplikacije, počev od redizajna, pa do „otvaranja“ toga da se poruke mogu slati većem broju korisnika, a ne samo prijateljima, ali očigledno je da ti napori nisu urodili plodom.

Pročitajte i:  Apple VR slušalice i plaćanje očima?

Zato je odlučeno da se funkcionalnosti koje ima Threads, prebace direktno na Instagram, a da se ova messaging aplikacija polako i bespovratno ugasi.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,