Top50 Glas publike

Tasker vam može pomoći da promenite veličinu AOD sata na Android-u 12

Tasker je jedan od najboljih alata dostupnih za Android, omogućavajući ljudima da kreiraju moćne automatizacije i prečice koje inače ne bi bile moguće.

PCPress.rs Image

Prilagodite ponašanje telefona svojim potrebama

Jedan uobičajeni slučaj upotrebe za Tasker je promena ponašanja telefona i tableta, a za ljude koji nisu ljubitelji novog Always-On Display sata na Android 12, sada postoji Tasker projekat koji vam može pomoći da ga prilagodite. Android 12 ima novi Always-On Display, koji obično prikazuje veliki digitalni sat.

Kada primite nekoliko notifikacija, on se prebacuje na manji sat, sa više prostora za prikaz vaših upozorenja. Međutim, ako više volite samo jedan od ovih dizajna, programeri Tasker-a kreirali su jednostavne projekte koji vam omogućavaju da odaberete jedan ili drugi. Projekti vam omogućavaju da forsirate jedan od dva dizajna sata u svakom trenutku. Testiran je samo na Google-ovom ažuriranju za Android 12 za njegove Pixel telefone, tako da možda neće raditi na drugim uređajima koji primaju ažuriranja za Android 12. Većina proizvođača ionako ima sopstvene implementacije Always-On Display, tako da još nije jasno da li će druge kompanije koristiti Google-ov AOD dizajn u svojim nadogradnjama Androida 12. Ako imate Tasker, možete preuzeti projekat da nikada ne prikazuje veliki sat, ili projekat koji uvek prikazuje veliki sat.

Pročitajte i:  YouTube i YouTube Music čine kastovanje na Android 13 još lakšim

Kada se projekti uvezu, samo morate da okrenete prekidače da biste izabrali sat po izboru. Iako ova funkcionalnost nije uključena u Tasker (bar ne još), osnovna aplikacija je dobila dosta ažuriranja u poslednjih nekoliko meseci. Aplikacija je implementirala dinamičku tematiku Material You u beta ažuriranju još u julu, a podrška za interaktivno preklapanje stigla je u prošlomesečnom ažuriranju Tasker 5.14.6, omogućavajući svima da kreiraju jednostavne interfejse koji se mogu prikazati skoro bilo gde u sistemu.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,