Zebra

Instagram: Kraj agresivne komunikacije

Instagram je korisnicima omogućio da filtriraju poruke, te sakriju one koje sadrže uvredljive reči, fraze, čak emotikone.

Novo ažuriranje se najpre odnosi na poruke koje korisnici dobijaju u Direct Messages od onih koje ne prate. U saopštenju je istaknuto da se ovaj problem drugačije tretira nego što je to slučaj sa nasilnim komentarima, budući da su poruke deo privatne komunikacije. Rešenje se fokusira na DM requests, u kojem su poruke od onih sa kojima korisnici inače ne komuniciraju, a koje često sadrže pretnje i uvrede. Korisnici tako mogu da izaberu da uvredljive poruke automatski budu sakrivene, zahvaljujući čemu neće morati da se suočavaju s pretnjama i uvredama koje stižu od potpunih stranaca.

Svako nasilje negativno utiče na one koji su meta uvreda, a korisnici novu funkciju mogu da aktiviraju u okviru podešavanje privatnosti, te sekcije Hidden Words. Opcija može da se personalizuje, pa zainteresovani mogu da naprave sopstvene spiskove nepoželjnih reči, a poruke koje sadrže nepoželjne termine i fraze se automatski šalju u skriveni folder. Instagram će pored toga uvesti još jednu opciju, zahvaljujući kojoj korisnike neće moći da kontaktiraju oni koje su ranije blokirali, čak i kad naprave nove naloge.

Pročitajte i:  Instagram se priprema za audio sobe nalik na Clubhouse 

Nove funkcije će u izabrane zemlje stići u nekoliko narednih nedelja, a narednih meseci i u sve delove sveta.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.