Instagram: Kraj agresivne komunikacije

Instagram je korisnicima omogućio da filtriraju poruke, te sakriju one koje sadrže uvredljive reči, fraze, čak emotikone.

PCPress.rs Image

Novo ažuriranje se najpre odnosi na poruke koje korisnici dobijaju u Direct Messages od onih koje ne prate. U saopštenju je istaknuto da se ovaj problem drugačije tretira nego što je to slučaj sa nasilnim komentarima, budući da su poruke deo privatne komunikacije. Rešenje se fokusira na DM requests, u kojem su poruke od onih sa kojima korisnici inače ne komuniciraju, a koje često sadrže pretnje i uvrede. Korisnici tako mogu da izaberu da uvredljive poruke automatski budu sakrivene, zahvaljujući čemu neće morati da se suočavaju s pretnjama i uvredama koje stižu od potpunih stranaca.

Svako nasilje negativno utiče na one koji su meta uvreda, a korisnici novu funkciju mogu da aktiviraju u okviru podešavanje privatnosti, te sekcije Hidden Words. Opcija može da se personalizuje, pa zainteresovani mogu da naprave sopstvene spiskove nepoželjnih reči, a poruke koje sadrže nepoželjne termine i fraze se automatski šalju u skriveni folder. Instagram će pored toga uvesti još jednu opciju, zahvaljujući kojoj korisnike neće moći da kontaktiraju oni koje su ranije blokirali, čak i kad naprave nove naloge.

Pročitajte i:  Instagram testira oglase koji se ne mogu preskočiti

PCPress.rs Image

Nove funkcije će u izabrane zemlje stići u nekoliko narednih nedelja, a narednih meseci i u sve delove sveta.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,