ASUS ROG Flow

Facebook: Još jedno veliko curenje podataka

Još se nije spustila prašina od prethodnog curenja podataka u okviru kojeg su objavljeni brojevi telefona oko 500 miliona korisnika, a Facebook se već hvata u koštac s novim problemom.

Nije mnogo prošlo od prethodnog Facebook skandala, budući da su brojevi telefona pogođenih korisnika procureli u martu, a novi veliki problem se već valja iza horizonta. Ovoga puta je u pitanju alatka koja Facebook naloge povezuje s odgovarajućim mejl adresama, čak i onda kada korisnici izaberu da njihovi podaci ostanu tajna. Radi se o Facebook Email Search v1.0 – alatki koja na dnevnom nivou može da pretrese do pet miliona Facebook naloga, te ih poveže sa mejl adresama korisnika.

Bezbednosni istraživač koji je otkrio ranjivost je o tome obavestio Facebook, ali je kompanija propust okarakterisala kao „manje važan“, pa se zbog toga nije radilo na rešenju. Nakon toga se na internetu pojavio video na kojem pomenuti istraživač demonstrira kako alatka radi, te kojom brzinom mejl adrese povezuje s Facebook nalozima.

Još uvek nije poznato da li je neko zloupotrebio ovaj propust, te se dočepao masivne baze podataka, ali je sigurno da će je Facebook nakon video demonstracije ozbiljnije shvatiti.

Pročitajte i:  Tuned, Facebook-ova aplikacija za parove, sada dostupna na Android-u 

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
ERP specijalno izdanje

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.