Instagram nastavlja sa testiranjem sakrivanja broja lajkova

Instagram nastavlja sa testiranjem opcije koja bi trebalo da ograniči moć lajkova, te sve većem broju korisnika daje mogućnost da ovu funkciju primeni i u okviru svojih postova.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o tome da je kompanija 17. jula objavila da nastavlja sa testiranjem funkcije koja je najavljena još u maju, te da je sada dostupna u još šest zemalja: Irskoj, Italiji, Japanu, Brazilu, Australiji i Novom Zelandu. Test je počeo u Kanadi, gde korisnici nisu mogli da biraju da li žele da sakriju broj lajkova ispod postova, što je, iako možda tako ne izgleda, velika promena u okviru platforme čije se funkcionisanje zasniva baš na broju onih kojima se neki post dopada. Iz kompanije su objasnili da ovim potezom žele da stvore okruženje u kojem će korisnici najpre da se fokusiraju na sadržaje koje dele, a ne na broj lajkova, što bi, kako se veruje, trebalo da poboljša kvalitet platforme.

PCPress.rs Image

Problem je u tome što su lajkovi neka vrsta Instagram valute koja korisničkim postovima određuje vrednost, pa više lajkova obično znači da je neki post impresivniji od postova drugih korisnika. Tako postovi sa velikim brojem lajkova povećavaju samopouzdanje vlasnika videa ili fotografije, što, sa druge strane, negativno utiče na one čije fotografije ne lajkuje veliki broj drugih Instagram građana. Iz kompanije se nadaju da će korisnici sa novom funkcijom početi da dele sadržaje koje zaista žele da podele, bez fotografija hrane i obnaženih figura sa plaže koje najčešće donose veliki broj pratilaca i njihovog odobravanja u obliku lajka.

Pročitajte i:  Instagram: Sada možete da ispravljate greške u porukama

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,