TrendMicro

Pampers sprema pametne pelene

Tehnologija pametnih pelena je na samom početku, a jedan od pionira na ovom polju je i Pampers. Radi se o tome da je kompanija objavila saradnju sa Lumi sistemom koji uključuje dva senzora za pelene, Logitech kameru koja je povezana sa Wi-Fi baby monitorom, te aplikaciju koja sve te funkcije povezuje.

PCPress.rs Image

Pampers je svestan toga da pametna pelena neće biti dovoljna da zadovolji sve potrebe korisnika, te cilja na oblast koja bi u budućnosti trebalo da se širi, budući da je Lumi sistem zamišljen tako da roditeljima olakša prvu godinu sa novorođenčetom, a uz pomoć velikog broja podataka koje prikuplja. Pored toga što senzori roditelje obaveštavaju kada je vreme da se promeni pelena, prikupljaju i podatke o ritmu bebinog sna, što je, kako tvrde mnogi roditelji, jedno od najvažnijih polja. Da bi senzori bili funkcionalni neophodno je da se nabave optimizovane Pampers pelene, budući da imaju veće trake koje pokazuju koliko je pelena vlažna. To bi moglo da se pokaže kao problematično, budući da druge tehnologije pametnih pelena nude senzore koji mogu da se pričvrste na bilo koju pelenu.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Gadžeti za povratak u školu

PCPress.rs Image

Eksperti tvrde da je prikupljanje podataka od velikog značaja za novopečene roditelje, te da pametna pelena proces olakšava, budući da je ručno praćenje bebinih aktivnosti često nemoguća misija. Tako se tvrdi da pametne pelene roditelje mogu da obaveste o tome kada je beba bolesna, kada ima probleme sa probavom, te kada je nervozna samo zbog toga što raste. Na tržištu već postoji veliki broj aplikacija koje nude slične usluge, ali fizički senzori proces podižu na potpuno novi nivo, te nude veći broj funkcija.

PCPress.rs Image

Lumi sistem uključuje dva pakovanja pelena, dok Pampers nudi zamenu iskorišćenih pelena svim onim korisnicima koji se registruju. Cena sistema još uvek nije poznata, a iz kompanije tvrde da se neće mnogo razlikovati od onih koje imaju druge pametne pelene, budući da je tehnologija slična.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,