BIZIT plus

Instagram: Nova opcija za filtriranje naloga koji se prate

Oni koji već dugo koriste Instagram sigurno su generisali veliki broj onih koje prate, pa se među njima kriju i nalozi koje su jednom impulsivno “zapratili,” da bi nakon toga na njih potpuno zaboravili. Instagram je odlučio da ponudi novu funkciju koja bi ovaj problem mogla da reši, te odvoji „žito od kukolja.“

PCPress.rs Image

Veliki je broj naloga koji se izgube u gužvi od sadržaja, pa se na njih i zaboravi, što možda i nije strašno, budući da se „ležarina“ ne plaća. Ipak postoje i oni kojima je važno ko ih prati i koga prate, pa je Instagram za njih pripremio novu opciju zahvaljujući kojoj će moći da grupišu druge korisnike, te ih odvoje u kategorije. Tako će moći da u posebnu kategoriju smeste one sa kojima imaju najmanje interakcije, i prestanu da ih prate ukoliko odluče da je to neophodno. Pored toga će moći da pretražuju i grupišu naloge koji postavljaju samo umetničke sadržaje, samo prirodu, te bilo koju drugu tematsku celinu.

Pročitajte i:  Meta integriše AI chatbot u Instagram poruke

Budući da je opcija još uvek u fazi testiranja, nema garancije da će zaista stići do korisnika, ali se veruje da bi Instagram mogao da je objavi, a zbog toga što je interesovanje veliko, te je mnogo onih koji tvrde da bi im poboljšala iskustvo i news feed, a verovatno zbog toga što bez ove opcije nisu u stanju da zaključe koga žele, a koga pak ne žele da prate.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: