ePlaneta

Instagram reaguje na fotografije koje ugrožavaju životinje

Instagram je pokrenuo novu kampanju, a kojom korisnicima ukazuje na negativan uticaj koji određena vrsta fotografija može da ima na očuvanje prirode, te životinjskih vrsta.

PCPress.rs Image

Opcija je pre svega kreirana zbog korisnika koji uznemiravaju životinje, a u želji da naprave što bolju fotografiju, a uglavnom se radi o selfie fotografijama koje u pozadini prikazuju i neku životinju, što zahteva da joj se korisnik približi više nego što je prirodno.  Ovde se ne radi samo o opciji, već o kampanji, a koja se aktivira kada korisnik pretražuje hashtag-ove koji su u vezi sa fotografijama koje mogu da naštete životinjama i prirodi.

Korisniku se tom prilikom prikazuje poruka “Protect Wildlife on Instagram”, te upozorenje da pretražuje fotografije koje mogu da utiču na štetno ponašanje prema divljim životinjama, te ugroženim vrstama. Potom mu se pruža izbor da sazna više o kampanji, te tek onda vidi fotografije koje je tražio, ili da odustane od pretraživanja. Opcija je prvo pokrenuta u zemljama koje, prema izveštajima, imaju problem sa selfie turizmom.

Pročitajte i:  Google Search gubi: Mlađe generacije koriste TikTok za pretraživanje

Izvor: Bug

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,