Google sa izlaskom Android Oreo 8.1 ispravio falične emotikone

Internet zajednica je toliko pobesnela zbog par emotikona da je Google CEO morao lično da interveniše.

emoji emotikoni Google sa Android Oreo 8.1 ispravio emotikone

Ako ste fanatično opsednuti sitnim detaljima onda ste poput mnogih Android Oreo fanova bili uznemireni zbog emotikona hamburgera i piva. Naime, zajednica je pobesnela jer je čizburger predstavljen sa sirom ispod mesa (što je valjda skandalozno) i poluprazne krigle piva sa penom. Kako pena kad je krigla poluprazna?!? I dok obični korisnici nisu ni primetili ovo, forumi i društvene mreže su eksplodirale pa je morao da se uključi i Google CEO Sundar Pichai:

I kao što je najavio, promene su učinjene na opšte zadovoljstvo hamburger čistunaca i pivskih fanatika. Sada Android Oreo 8.1 prikazuje pivski emotikon kao punu kriglu sa penom, čime su rešeni svi najvažniji bagovi novog Androida. Evo kako su izgledali skandalozni emotikoni pre promene:

Pročitajte i:  Alarmantni propust u bezbednosti Android TV uređaja može dovesti do ugrožavanja vaše Gmail adrese

google emotikoni

Nakon kritika, emotikoni su konačno urađeni kako treba:

Android Oreo 8.1. emoji

Google je pri novom dizajnu pri raspodeli priloga u hamburgeru bio inspirisan Microsoft burger emotikonom. Izgleda su ovi emotikoni prilično bitni ljudima, pa i mala greška može da ih povredi. Ovo treba da imate na umu sledeći put kad budete slali emotikone sa predlogom odlaska na pljeskavice i pivo. Pored ovih gurmanskih ispravki, Android 8.1 donosi i mogućnost korišćenja Visual Core čipa koji omogućava HDR+ fotografije na Pixel 2 i Pixel 2 XL telefonima.

Android Oreo 8.1 je izašao u utorak a kada ćete dobiti update zavisi od modela telefona koji imate. Za one koji imaju slabije telefone, Google je osmislio manje zahtevnu Android Go varijantu, kao i Files Go za manipulaciju fajlovima. Update će naravno prvo stići za stock Android telefone, tj. Google telefone i tablete a onda i za ostale.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,