ePlaneta

Instagram se bori protiv neželjene pošte

Instagram uvodi nova ograničenja vezana za fotografije i tekst u pokušaju da kontrošile neželjene poruke.

PCPress.rs Image

Instagram uvodi strožiju politiku u vezi DM zahteva

Nova politika ograničava pošiljaoce na jednu poruku ako ih ne pratite. Moraćete da prihvatite zahtev pre nego što će neko moći bilo šta više da vam pošalje. DM zahtevi su sada takođe ograničeni na tekst. Pošiljaoci neželjene pošte ne mogu da šalju fotografije, video zapise ili glasovne poruke.

Kompanija je počela da testira nova ograničenja u vezi DM-a krajem juna. Kompanija već ima određene alate za borbu protiv neželjene pošte, uključujući alat „Hidden Words“ koja skriva poruke sa neželjenim ključnim rečima i emodžijima. Takođe, sada postoje filteri za prevare i neželjenu poštu. Korišćenjem ovih načina možete da se zaštitite od neželjene pošte, iako to neće sprečiti spamere da nastave sa slanjem neželjene pošte.

Instagram navodi da je ovaj potez mera bezbednosti, posebno za žene. Platforma navodi da žene često dobijaju neželjene slike. Na ovaj način će se zaustaviti praksa slanja takvih poruka.

Pročitajte i:  Instagram uvodi opciju Close Friends za Live prenos

Nova funkcija stiže u trenutku kada se matična kompanija Meta suočava sa pritiskom političara i kritičara kako bi poboljšala mere protiv zloupotrebe, posebno za tinejdžere. Novi zakoni bi zahtevali saglasnost roditelja za tinejdžere koji žele da koriste aplikacije društvenih medija. Takođe, država Arkanzas je nedavno donela zakon koji zahteva proveru starosti. To se nadovezuje na dugotrajnu zabrinutost da politika koja se bavi zloupotrebom nije uvek dovoljna da zaštiti neke demografske grupacije. Napori poput ovoga teoretski umanjuju neke od prigovora regulatora da Meta dopušta zloupotrebu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,