BIZIT plus

Instagram testira notifikacije o padu servisa

Nedelju dana nakon masovnog prestanka rada Facebook-a koji je sve aplikacije društvenih mreža isključio na više od šest sati, Instagram kaže da testira obaveštenja koja će upozoriti korisnike na „privremene probleme“, poput prekida ili drugih tehničkih problema.

Instagram testira notifikacije o padu servisa

Instagram uvodi nove funkcije kako bi upozorio korisnike

Nova upozorenja će se pojaviti u korisničkom feed-u aktivnosti, pored drugih obaveštenja u aplikaciji. Poruke se mogu koristiti za obaveštavanje korisnika o određenim problemima, poput otpremanja priča koje ne funkcionišu, ili o širem problemu, poput dva prekida prošle nedelje. Odvojeno, Instagram je takođe prikazao novi odeljak svoje aplikacije „status naloga“, koji ima za cilj da upozori korisnike na šta se generalno dešava sa njihovim nalogom. Instagram navodi da počinje sa obaveštenjima o uklonjenim postovima i kada je nalog u opasnosti da bude onemogućen zbog kršenja pravila.

Nova funkcija treba da olakša korisnicima da razumeju zašto je post uklonjen i da li im preti opasnost od potpunog gubitka naloga. Iako je aplikacija ranije obaveštavala korisnike kada je post označen ili uklonjen, kompanija nije uvek objašnjavala korisnicima koja su pravila prekršili. Nadzorni odbor je više puta napomenuo Facebook-u da mora bolje da objasni pravila korisnicima, a status naloga bi im mogao pomoći u tome. Instagram kaže da u narednim mesecima planira ažuriranje statusa naloga kako bi ljudi znali kako se njihov sadržaj distribuira i preporučuje u različitim delovima Instagrama.

Pročitajte i:  Meta donosi nove postavke na Instagram i Threads servisima

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: