BIZIT plus

Instagram uvodi novi sistem zaštite korisnika od nepristojinih poruka

Instagram je uveo novu kontrolu sadržaja kako bi zaštitila maloletnike od nepristojnih poruka.

PCPress.rs Image

Instagram razvija novu bezbednosnu funkciju kako bi zaštitila korisnike od primanja seksualno eksplicitnih fotografija. Nova funkcija „Zaštita od golotinje“ uklanja korisnike i sadržaje koji su označeni kao „sajber flešovanje“.

Poslednjih dana došlo je do značajnog porasta incidenata sajber fleševa, koji uključuju slanje seksualnih poruka u vidu uznemiravanja i vređanja, a naročito ženama. Nova funkcija ima za cilj da reši ovu pretnju tako što će korisnicima omogućiti da automatski filtiraju zahetve za direktne poruke koje sadrže uvredljiv sadržaj.

Instagram je izašao sa stavom da nova funkcija čuva privatnost korisnika i ujedno ih štiti. Nova funkcija se zasniva na mašinskom učenju i ima sposobnost prepoznavanja sadržaja. U kojoj pak meri je moguće verovati Instagramu, Meti nakon svih dosadašnjih saznanja, da nova funkcija ima ulogu da zaštiti korisnike od nasilja a da nema skrivenu funkciju dodatnog prikupljanja informacija?

Izvor: Zeenews

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Threads aplikacija prestigla je X (ranije poznatu kao Twitter) u brzini preuzimanja na mobilnim uređajima