Data centri 2024

Intel donosi novi 8160 5G modem sledeće godine

Intel je juče najavio svoj novi modem XMM 8160 5G koji će biti dostupan proizvođačima u drugoj polovini naredne godine. Kompanija tvrdi da ovaj novi modem donosi primetna poboljšanja što se tiče veličine, snage i skalabilnosti u paketu koji je manji od američkog penija. Modem XMM 8160 5G će imati podršku za 5G New Radio, Standalone i Non-Standalone režime, pored podrške za 4G, 3G i 2G mreže u jednom čipsetu.

PCPress.rs Image

Proizvođači će moći da dobiju novi 5G modem od Intela u drugoj polovini naredne godine. To znači da ćemo u ovo vreme početkom 2020. godine imati priliku da vidimo prve uređaje sa ovim 5G modemom.

Intel tvrdi da se ovaj čip može koristiti za 5G povezivanje sa uređajima kao što su pametni telefoni, računari i širokopojasni pristupni prolazi. Podržaće maksimalne brzine do 6 gigabita u sekundi i time će biti tri do šest puta brži od najnovijih LTE modema koji su trenutno dostupni.

Zahvaljujući svojoj „single-chip multimode baseband“ sposobnosti, ovaj modem će omogućiti proizvođačima da dizajniraju uređaje koji su manji i efikasniji. Neće biti obavezno korišćenje dva modema za 5G i ostala povezivanja. Ostaje da se vidi koje će se kompanije opredeliti za Intelov 5G modem jer nije jedini koji radi na takvom čipu. Kompanije kao što su Samsung, Huawei, Sony, Xiaomi, LG i više od deset drugih takođe rade na sopstvenim 5G modemima.

Pročitajte i:  Neki Intel procesori izgubili su skoro 9% performansi gotovo preko noći

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,