BIZIT 2022

Intel i AMD najavljuju svoje procesore za CES

Uoči svojih konferencija za štampu na ovogodišnjem skraćenom i delimično virtuelnom CES-u, AMD i Intel predstavljaju nove procesore.

PCPress.rs Image

Nova poboljšanja ove godine

Intel je fokusiran na jednu ključnu specifikaciju, 5,5 GHz, za ​​koju se očekuje da će biti maksimalna brzina takta koji će njegov predstojeći CPU moći da dostigne.

To predstavlja poboljšanje od 300MHz u odnosu na trenutni vodeći model kompanije, Core i9-12900K, koji je najavljen krajem prošle godine i može da dostigne maksimalnu brzinu takta od 5,2GHz. Novi procesor mogao bi se zvati Core i9-12900KS i da bi mogao biti lansiran krajem prvog kvartala 2022.godine.

U međuvremenu, izvršna direktorka AMD-a Lisa Su nije otkrila mnogo pojedinosti. Ali očekuje se da će kompanija na ovogodišnjem sajmu objaviti svoju sledeću generaciju Ryzen CPU-a. AMD obično koristi CES za lansiranje svojih procesora fokusiranih na laptop računare: Najavljena je linija Ryzen 5000 na CES 2021, a Ryzen 4000 CPU na CES 2020. Poboljšanja koja se očekuju ove godine uključuju upotrebu 3D V-Cache-a za povećanje performansi od 15 procenata.

Pročitajte i:  ASUS laptopi za 2022. godinu predvode tržište uz najnovije Intel procesore

Uprkos predstojećim najavama, manje je jasno koliko će proći do kupovine ovih procesora zahvaljujući trenutnoj globalnoj nestašici čipova.

Izvršni direktor Intel-a upozorio je da bi snabdevanje moglo biti ograničeno do 2023. godine, dok je TSMC, koji proizvodi čipove za AMD, ranije rekao da bi se nestašice mogle nastaviti i ove godine.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,