PC Press Studio

Intel i AMD najavljuju svoje procesore za CES

Uoči svojih konferencija za štampu na ovogodišnjem skraćenom i delimično virtuelnom CES-u, AMD i Intel predstavljaju nove procesore.

PCPress.rs Image

Nova poboljšanja ove godine

Intel je fokusiran na jednu ključnu specifikaciju, 5,5 GHz, za ​​koju se očekuje da će biti maksimalna brzina takta koji će njegov predstojeći CPU moći da dostigne.

To predstavlja poboljšanje od 300MHz u odnosu na trenutni vodeći model kompanije, Core i9-12900K, koji je najavljen krajem prošle godine i može da dostigne maksimalnu brzinu takta od 5,2GHz. Novi procesor mogao bi se zvati Core i9-12900KS i da bi mogao biti lansiran krajem prvog kvartala 2022.godine.

U međuvremenu, izvršna direktorka AMD-a Lisa Su nije otkrila mnogo pojedinosti. Ali očekuje se da će kompanija na ovogodišnjem sajmu objaviti svoju sledeću generaciju Ryzen CPU-a. AMD obično koristi CES za lansiranje svojih procesora fokusiranih na laptop računare: Najavljena je linija Ryzen 5000 na CES 2021, a Ryzen 4000 CPU na CES 2020. Poboljšanja koja se očekuju ove godine uključuju upotrebu 3D V-Cache-a za povećanje performansi od 15 procenata.

Pročitajte i:  Intel nema planove za izgradnju fabrike poluprovodnika

Uprkos predstojećim najavama, manje je jasno koliko će proći do kupovine ovih procesora zahvaljujući trenutnoj globalnoj nestašici čipova.

Izvršni direktor Intel-a upozorio je da bi snabdevanje moglo biti ograničeno do 2023. godine, dok je TSMC, koji proizvodi čipove za AMD, ranije rekao da bi se nestašice mogle nastaviti i ove godine.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,