BIZIT plus

Intel najavio nove procesore na Computex-u

img_144662_intel-logoNa sajmu Computex koji se ovih dana održava na Tajvanu, Intel je najvio nove procesore, nov čipset i uređaje koje koriste tehnologiju My WiFi za bežično povezivanje. Liniju novih procesora sačinjavaju standardni desktop modeli T9900, P9700 i P8800, kao i SU2700, procesor ultraniske potrošnje (ULV). P9900 je procesor radnog takta 3,06 GHz, prvi Intel-ov Dual-Core procesor koji radi na više od 3 GHz, dok će SU2700, zajedno sa novim čipsetom GS40 Express, omogućiti manje zagrevanje i manje dimenzije ultraprenosivih računara.
Intel je predstavio i uređaje koji koriste tehnologiju My WiFi – ona omogućava da se prenosivi računari ponašaju kao pristupne tačke za WiFi i olakšava bežično povezivanje uređaja kao što su digitalne kamere.
Uday Marty, Intel-ov direktor za osnovne mobilne platforme, istakao je da je, uprkos ekonomskoj krizi, prodaja mobilnih uređaja u 2009. godini bila veoma uspešna, naročito za ultraprenosive računare, a da se u narednoj godini očekuju još bolji rezultati. Istraživanja pokazuju da samo 11% korisnika ima običaj da prenosive računare iznosi iz kuće, a kada su u pitanju ultraprenosivi (netbook) rečunari, procenat je više nego dvostruko veći. Marty smatra da je će novi ULV procesori naći mesto na ovom tržištu.
Intel je unapredio i ostale elemente platforme Centrino 2, koja će sada korisnicima omogućavati izbor između bežičnih tehnologija My WiFi i WiMax.

Pročitajte i:  SAD povlači licence Intela i Qualcomma za prodaju čipova kompaniji Huawei

Izvor: eWeek

Facebook komentari: