ERP 2024

Nastavak akcije: edukacij@! – Dva informatička kabineta za decu sa posebnim potrebama

edukacijaKaravan „e-dukacij@!”, nastavio je da obilazi gradove širom Srbije, i nakon posete osnovnih i srednjih škola u Somboru, Gornjem Milanovcu, Boru, Petrovcu na Mlavi, Zaječaru, Užicu, Beogradu, danas je stigao i u Novi Sad.
Zahvaljujući kompaniji Delta Holding, škola za osnovno i srednje obrazovanje dece sa specijalnim potrebama ”Milan Petrović” iz Novog Sada, otvorila je dva informatička kabineta opremljena sa 20 računara i besplatnim širokopojasnim internet priključkom za čije se uvođenje pobrinuo Telekom Srbija! 
 „Sva deca u svim skolama u Srbiji trebalo bi da imaju podjednako kvalitetne uslove za sticanje znanja. Zbog toga pozdravljamo odluku kompanije Delta holding, koja se opredelila da racunare pokloni skoli za decu sa posebnim potrebama. Tretirajuci ih kao ravnopravan deo zajednice, mi im pruzamo sansu za bolju buducnost. Skolama u Srbiji i dalje nedostaje znacajan broj racunara i ja ovom prilikom pozivam i ostale kompanije da slede primer Deta Holdinga, kao i svih drugih kompanija koje su se do sada odazvale akcijii doniranja racunara Telekoma Srbija.“ –  rekla je gđa Milica Amidžić, direktor Sektora za PR Telekoma Srbija.
Gđa Slavica Marković, direktor škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“, tom prilikom izjavila je: „Želim da se zahvalim Telekomu Srbija i kompaniji Delta Holding na donaciji 20 računara i uvođenju internet priključka. Zahvaljujući njihovoj pomoći naši đaci imaće na raspolaganju dva informatička kabineta što će im omogućiti odlične uslove za sticanje potrebnih znanja iz oblasti informacione tehnologije.“
Delta Holding, kao domaća kompanija koja uspešno posluje u Srbiji prepoznala je značaj projekta „e-dukacij@“ i odlučila da ga podrži doniranjem 20 računara školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ u Novom Sadu. Prepoznajući značaj i neophodnost društveno odgovornog ponašanja, korporacija Delta Holding nastoji da pružanjem podrške akcijama ovog profila ostvari poziciju poštovanog člana društvene zajednice kojoj pripada.
 “Sa zadovoljstvom smo prihvatili da se priključimo akciji Telekoma Srbije za opremanje škola u Srbiji računarima i računarskom opremom, jer smo u njoj prepoznali iste one principe koje Delta Holding primenjuje u svom društveno-odgovornom poslovanju. To je, pre svega, okretanje održivim projektima kojima se problemi određenih društvenih grupa rešavaju na duži rok. Sem toga, kroz pomoć školi “Milan Petrović” pomažu se dve značajne grupe na koje je inače fokusirana humanitarna aktivnost Delta Humanitarnog Fonda: to su deca, i to su osobe sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Zahvaljujući ovakvim akcijama iz škole “Milan Petrović” sutra će izaći mlade osobe daleko sposobnije za samostalan život. Kao donatori, iskreno se radujemo zbog te činjenice, ali i apelujemo na sve druge ljude i kompanije da se priključe ovoj i sličnim akcijama.”- izjavila je Jelena Krstović, direktor PR i marketinga kompanije Delta Holdinga.
Projekat uvođenja interneta kojim su obuhvaćene sve osnovne i srednje škole na teritoriji Republike Srbije ima za cilj da podstakne edukaciju i poboljša informatičku pismenost dece i omladine u Srbiji. Od decembra 2008. godine, kada su Telekom Srbija i Ministarstvo prosvete pokrenuli projekat pa do sada, Telekom Srbija uveo je internet u 1230 škola širom Srbije. Pored 100 računara kojim je Telekom Srbija opremio 11 škola u Srbiji, donatori su opremili dodatnih 40 škola sa 480 računara, nakon donatorskog skupa koji je organizovan u okviru akcije “e-dukacij@”.

Pročitajte i:  Nestaju mnoge web stranice nastale između 2013. i 2023.

Izvor:  Telekom Srbija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,