BIZIT plus

Intel procesori devete generacije mogli bi da se pojave početkom oktobra

Već neko vreme se mogu čuti glasine da Intel sprema svoje nove procesore za početak oktobra, pa dok su Cannon Lake procesori od 10nm odloženi za 2019, procesori devete generacije dolaze kao osveženje 14nm procesa. Naime, ako je verovati natpisima u medijima, Intel bi Core i9, i7 i i5 mogao da predstavi već 1. oktobra pod zajedničkom odrednicom u vidu devete generacije Core procesora.

PCPress.rs Image

Mejnstrim premijum procesor kompanije Intel – Core i9-9900K trebalo bi da stigne sa osam jezgara i 16 thread-ova, a procurela dokumentacija ukazuje na to da bi ovo mogao da bude prvi mejnstrim Core i9 desktop procesor. Novi proizvod će, ako je verovati glasinama, imati i 16MB L3 cache-a, te Intel-ov UHD 620 grafički čip. Informacije ukazuju još i na to da Core i7 dolazi sa osam jezgara i osam thread-ova, što je poboljšanje u odnosu na prethodnih šest, ali znači i gubitak Hyper-threadinga, te da Core i5 dolazi sa šest jezgara i šest thread-ova.

PCPress.rs Image

Intel bi, prema izveštajima, prvo trebalo da lansira procesore devete generacije koji su otključani za overklokovanje, dok se ostali proizvodi iz ove porodice očekuju početkom 2019. godine. Ako je datum lansiranja tačan, novi procesori bi u uređajima mogli da se nađu i pre kraja 2018, a oni koji sami sastavljaju svoju opremu za gejming, rudarenje ili neku drugu aktivnost, verovatno će poželeti da nove Intel procesore prvo uporede sa AMD Ryzen čipovima, a kako bi utvrdili koji im proizvod više odgovara, te koji se novi procesori najbolje uklapaju u funkcije koje ih interesuju.

Pročitajte i:  Intel planira 1 nm proizvodnju čipova od 2027. godine

Izvor: The Verge

Facebook komentari: