PC Press Studio

Intel ulaže 20 milijardi u izgradnju fabrike čipova

Intel je otkrio svoje planove za izgradnju masivnog postrojenja za proizvodnju čipova u Ohaju. Kompanija izdvaja 20 milijardi dolara za izgradnju fabrike koja se nalazi na periferiji Kolumbusa u Ohaju.

Intel ulaže 20 milijardi u izgradnju fabrike čipova

Intel-ove fabrike u funkciji od 2025. godine

Intel-ovi početni planovi uključuju izgradnju dve fabrike za proizvodnju poluprovodnika na imanju koje bi zapošljavalo 3.000 ljudi. Planirano je da izgradnja na lokaciji počne ove godine, a Intel očekuje da će fabrike biti u funkciji do 2025. Američka aministracija se zalagala za to da kompanije proizvode čipove u SAD-u kako bi odgovorile na globalnu nestašicu koja je u toku. Zauzvrat, kompanije lobiraju kod predsednika da finansira istraživanje i proizvodnju poluprovodnika.

Intel je rekao da je pregledao 38 različitih lokacija u SAD za objekat i da ne želi da gradi na mestima gde bi mogao da raseli stanovnike. Kada fabrike budu gotove, Intel će ih koristiti za proizvodnju sopstvenih čipova i čipova za klijente u okviru Intel Foundry Services. Prema tvrdnjama analitičara, proizvođač čipova ima opciju da proširi lokaciju u Ohaju na 2.000 hektara i da izgradi čak osam fabrika u budućnosti.

Pročitajte i:  Intel nema planove za izgradnju fabrike poluprovodnika

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: