BIZIT plus

Internet pretraživač Brave za plaćanje reklama kriptovalutama

Tradicionalno reklamiranje na internetu postaje sve manje pouzdano, te korisnici traže nove načine da zarade preko sadržaja koje kreiraju. Ovi problemi se naročito tiču YouTube zajednice, budući da algoritmi na ovoj platformi sve češće blokiraju reklame na nekim sadržajima, a bez očiglednog razloga.

PCPress.rs Image

Tvorci pretraživača Brave se, upravo zbog ovih problema, nadaju da će uskoro doći vreme za tehnologiju koju su osmislili. Naime, oni su zamislili budućnost u kojoj bi oglašivači direktno plaćali kreatorima sadržaja, a uz pomoć kriptovaluta, a ta vizija je sada korak bliže realnosti.

Platforma ovog pretraživača – Basic Attention Token (BAT) – organizovana je oko kriptovalute koja se zasniva na Ethereum-u, a transakcije isključuju treću stranu. Ova mogućnost nije nova, a sada i individualni YouTube korisnici mogu da se uključe na BAT platformu, te omoguće finansiranje kanala na ovaj način. Pošto korisnik završi proces verifikacije, te otvori Uphold nalog, omogućeno mu je da prima uplate preko BAT platforme. Uplate koje se izvrše preko BAT-a odmah se konvertuju u takozvani dekretni (fiat) novac, čija korisnost ne potiče od stvarne vrednosti ili garancije da može da se konvertuje u zlato ili neku drugu valutu, nego samo iz dekreta države da on mora da se prihvati kao sredstvo plaćanja.

Pročitajte i:  CEO YouTube-a upozorava OpenAI da je zabranjeno da treniraju svoje AI modele na video snimcima platforme

PCPress.rs Image

Vrednost oglasnog prostora se određuje na osnovu količine vremena koju posetioci provedu u okviru nekog sadržaja. Proces prijave je vrlo jednostavan, a jedna od velikih prednosti koje je Brave naveo je da će manji kanali, koji još uvek ne zarađuju, moći da zarade novac preko ove platforme.

Najveći problem u vezi sa ovom tehnologijom je činjenica da trenutno vrlo mali procenat ljudi koristi Brave pretraživač, te da je još manji broj onih koji zapravo poseduje BAT tokene, te koji razumeju prednosti ovakvog načina plaćanja.

Izvor: 9to5Google

Facebook komentari: