Interpol ulazi u metaverzum

Generalni sekretar Interpola Jirgen Štok izjavio je da globalna policijska agencija istražuje kako bi ta organizacija mogla da kontroliše kriminal u metaverzumu.

PCPress.rs Image

Metaverzum je koncept o kome se naširoko raspravlja, ali još uvek nije realizovan, kako bi ljudi u budućnosti mogli biti predstavljeni 3D avatarima.

Interpol je sagradio sopstveni prostor virtuelne realnosti, gde korisnici mogu da obavljaju obuku i prisustvuju virtuelnim sastancima.

“Kriminalci su sofisticirani i vrlo brzo se prilagođavaju svakom novom tehnološkom alatu koji je dostupan. Moramo da budemo spremni da odgovorimo na to.” – izjavio je Stock.

Izvršni direktor Interpola za tehnologiju i inovacije izjavio je da postoji problem sa definisanjem zločina u metaverzumu. Čak iako se počini delo koje jeste zločin, da li je reč o realnom zločinu? “Na primer, zabeleženi su slučajevi seksualnog uznemiravanja. Ali ako se pogledaju definicije ovih zločina u fizičkom prostoru i takve se primene u metaverzumu, nailazimo na poteškoće.”

Nina Jane Patel, suosnivač i šef istraživačke organizacije metaverzuma Kabuni, rekla je: “Ono što je nelegalno i štetno u fizičkom svetu trebalo bi da bude nelegalno i u virtuelnom sinetičkom svetu.”

Izvor: bbc.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,