BIZIT plus

iOS 12 stiže 17. septembra

Na jučerašnjoj konferenciji, Apple je najavio da će iOS 12 početi da se isporučuje 17. septembra. Kao i ranije, iOS 12 će biti dostupan za besplatno preuzimanje.

PCPress.rs Image

Prema najavama, unapređenje će moći da urade svi uređaji Apple uređaji (telefoni i tableti) koji rade pod iOS-om 11. Glavna osobina novog OS-a je bolja optimizacija. Posebno poboljšanje performansi očekuje se kod starijih uređaja. Kako se navodi, korisnici iPhone-a 6 i iPad Air tableta, na primer, osetiće primetno ubrzanje prilikom pokretanja aplikacija, aktiviranja kamere ili unosa teksta.

Na raspolaganju će biti i nova opcija koja će vam pomoći da potrošite manje vremena gledajući u telefon. Screen Time opcija će pratiti i kontrolisati koliko vremena je upotrebljavana svaka aplikacija. Još jedna od promena je da su notifikacije grupisane i da se mogu ukloniti sa lock ekrana. Aplikacije Photos, News i Stock su poboljšane, kao i Apple Book.

Nisu zaboravljeni ni developeri, koji će biti u mogućnosti da iskoriste prednost novog formata za proširenu realnost, kao i nove opcije uključene u ARKit 2.0, a moći će i da dodaju informacije u Siri. Ovo je samo jedan deo noviteta koje donosi Apple iOS 12, a kako se oni ponašaju u praksi saznaće se za nekoliko dana.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari: